spot_img
AcasăEconomieMinisterul Finanțelor s-a împrumutat, joi, cu aproximativ 503 milioane de lei de...


Ministerul Finanțelor s-a împrumutat, joi, cu aproximativ 503 milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 503,4 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligațiuni de stat tip benchmark pe 60 luni, la un randament mediu de 4,90% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Națională a României (BNR).

De asemenea, valoarea nominală a emisiunii a fost de 400 de milioane de lei, însă băncile au suprasubscris oferta, până la 1,048 miliarde de lei. Vineri este programată o licitație suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 60 milioane de lei la randamentul stabilit joi, potrivit Economica.net.

Totodată, Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să împrumute 2,7 miliarde de lei de la bănci în luna iulie a acestui an, prin redeschiderea unor emisiuni de obligațiuni de tip benchmark, suma la care se pot adăuga 405 milioane de lei din alocările sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive organizate exclusiv pentru instrumentele de tip benchmark, potrivit prospectului de emisiuni publicat de Finanțe.RELATED ARTICLES