Numărul mediu anual de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forță de muncă la nivel național, a scăzut în primul trimestru al anului cu 600 față de trimestrul anterior, până la 58.200, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS). Comparativ cu același trimestru al anului trecut, rata locurilor de muncă vacante a scăzut cu 0,02 puncte procentuale, iar numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cu 200, scrie Profit.ro.
De asemenea, în trimestrul I 2019, rata locurilor de muncă vacante a fost de 1,18%, în scădere cu 0,02 puncte procentuale față de trimestrul precedent. Prin comparație cu trimestrul precedent, cele mai relevante creșteri ale ratei locurilor de muncă vacante s-au regăsit în agricultură, silvicultură și pescuit (+0,19 puncte procentuale), distribuția apei; salubritate, gestionarea deșeurilor, activități de decontaminare (+0,17 puncte procentuale), respectiv în construcții (+0,15 puncte procentuale).
În acelașit timp, numărul locurilor de muncă vacante a cunoscut cele mai relevante scăderi în învățământ (-900 locuri vacante), în informații și comunicații, respectiv în administrația publică (-800 locuri vacante pentru fiecare în parte).
profit.ro