spot_img
AcasăComunicateElectrica Furnizare și Comitetul Olimpic Sportiv Român anunță parteneriatul pentru susținerea Echipei...


Electrica Furnizare și Comitetul Olimpic Sportiv Român anunță parteneriatul pentru susținerea Echipei Olimpice

BUCUREȘTI, 16 mai 2019 – Electrica Furnizare, parte a Grupului Electrica, a devenit partener strategic al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) pentru susținerea Echipei Olimpice a României pe durata pregătirii, calificării și participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Directorul General Electrica SA, Corina Popescu, și Directorul General Electrica Furnizare, Mircea Pătrășcoiu, au semnat contractul de parteneriat cu Președintele COSR, Mihai Covaliu.

„Parteneriatul cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român reprezintă un pas firesc pentru Electrica și este fundamentat de dorința noastră, în calitate de companie românească, de a investi în românii care vor și pot să facă performanță. De peste 120 de ani, Electrica dă energie românilor la propriu și, de mai mult de un secol, olimpicii noștri ne oferă energie, la figurat, prin performanțele de care suntem atât de mândri. După fiecare ciclu olimpic, trebuie să avem grijă să creștem o nouă generație de campioni și mă bucur că, prin acest parteneriat, putem să oferim olimpicilor români sprijinul nostru în procesul de pregătire și de participare la competiții”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.

„Este o onoare să fim alături de Echipa Olimpică a României, cel puțin până în 2020, și să susținem sportivii români de top, care urcă pe podium la competițiile din întreaga lume. Credem în parteneriate puternice, cu oameni care împărtășesc aceleași valori și cred în aceleași deziderate. Ne bucurăm că putem fi alături și de tinerele talente, campionii de mâine, care ne arată că avem toate resursele necesare pentru a fi printre cei mai buni”, a declarat Mircea Pătrășcoiu, Director General Electrica Furnizare.

Printre cele mai importante proiecte care vor fi sprijinite prin parteneriatul încheiat cu Electrica Furnizare, se numără: derularea programului „Samurai 2020”, prin care COSR își propune să ofere asistență specială pentru 38 de sportivi cu potențial de a obține medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, promovarea sportivilor și a Mișcării Olimpice din România, dezvoltarea bazei de selecție pentru disciplinele olimpice, dar și achiziționarea echipamentelor tehnice și sportive.

 

Mai mult, acest parteneriat își propune să contribuie la dezvoltarea educației prin sport, printre programele susținute fiind: Jocurile Olimpice în imaginația copiilor, Ziua Olimpică, Gimnaziada, Crosul Național și Școala Altfel.

„Sprijinul Electrica Furnizare oferit Familiei Olimpice, COSR-ului, ne duce cu un pas mai aproape de podium. Deschiderea noului nostru partener aduce o motivație în plus atât pentru sportivii, cât și pentru antrenorii care muncesc pentru succesul olimpic!  Călătoria aceasta pe care Team România o face spre Jocurile Olimpice de la Tokyo este alimentată cu „energia” care vine și de la Electrica Furnizare, care, de acum, face parte din echipă, din Team România. Vă mulțumesc, în numele întregii echipe, pentru ajutorul oferit în drumul spre marea performanță!”, a declarat Mihai Covaliu, Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, înotătorul Robert Glință, a participat la eveniment alături de antrenorul său, Silviu Anastase. Robert Glință are 22 de ani și este vicecampion european în 2018. Legitimat la Clubul Sportiv Dinamo, Robert este la a doua participare la Jocurile Olimpice, după ce la Rio, în 2016, a terminat pe locul 8 în finală. Îndeplinirea baremului de calificare pentru Tokyo 2020 l-a adus mai aproape de visul său.

„Calificarea este doar o etapă din drumul care duce la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar noi suntem foarte concentrați și motivați  să urcăm pe  podium. Obiectivul nostru este să venim acasă cu o medalie olimpică. Aceste performanțe, medaliile, sunt rezultatul muncii întregii echipe, inclusiv a partenerilor Forului Olimpic, cărora le mulțumesc și eu pentru încrederea și sprijinul pe care ni-l oferă!”, a declarat Robert Glință.

Vicecampion olimpic la ultima ediție a Jocurilor, la Rio, tenismenul Horia Tecău a declarat: “Urez și eu bun-venit în familia olimpică noului partener al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și îi mulțumesc pentru susținere. Pentru noi, sportivii, contează enorm să avem acest sprijin din partea Forului Olimpic prin specialiști care ne pot ajuta să ajungem la un nivel maxim la Jocurile Olimpice”.

La evenimentul din Sala Amfiteatru a Casei Olimpice au mai participat George Boroi – Secretarul General COSR, membri ai Comitetului Executiv COSR, campioni olimpici și personalități ale lumii sportului, printre care: Elisabeta Lipă – canotaj, 5 medalii olimpice de aur, Doina Melinte – atletism, campioană olimpică, Cătălina Ponor – gimnastică, triplă campioană olimpică, Alina Dumitru – judo, campioană olimpică europeană, Georgeta Damian-Andrunache – canotaj, cvintuplă campioană olimpică, Viorica Susanu – canotaj, 4 medalii olimpice de aur.


RELATED ARTICLES