spot_img
AcasăEconomieOMV Petrom a investit 46 milioane euro în rafinăria Petrobrazi


OMV Petrom a investit 46 milioane euro în rafinăria Petrobrazi

Producătorul de ţiţei şi gaze OMV Petrom a anunţat miercuri că va continua lucrările de modernizare la rafinăria Petrobrazi, iar compania a investit aproximativ 46 de milioane de euro începând din 2017 pentru modernizarea instalaţiei de cocsare, potrivit News.ro.

„La această instalaţie, a fost implementat un sistem închis de golire rapidă care elimină în totalitate eventualele emisii de compuşi organici volatili, contribuind astfel la reducerea impactului asupra mediului”, arată un comunicat al companiei.

Noul sistem elimină complet emisiile de compuşi organici volatili din instalaţia de cocsare. OMV Petrom a investit circa 1,6 miliarde de euro pentru modernizarea rafinăriei Petrobrazi în perioada 2005-2018.

Totodată, instalaţia de cocsare este un punct important în procesul de rafinare. Aici sunt redirecţionaţi compuşii petrolieri grei din celelalte instalaţii şi se realizează ultimele procese de transformare a ţiţeiului. Cocsul obţinut aici este folosit în principal în industria metalurgică.


RELATED ARTICLES