spot_img
AcasăEconomieOMV Petrom investeşte milioane de euro într-o tehnologie ce transformă GPL-ul în...


OMV Petrom investeşte milioane de euro într-o tehnologie ce transformă GPL-ul în benzină

Investiţie de milioane de euro la rafinăria Petrobrazi. OMV petrom alocă 60 de milioane de euro pentru construcţia unei noi unităţi care permite conversia componentelor gazului petrolier lichefiat în benzină. Investiţia se bazează pe o tehnologie dezvoltată de compania franceză Axens

Nouă unitate va deveni complet operaţională la începutul anului 2019. “Implementarea proiectului Poli-combustibili, care foloseşte tehnologii inovatoare pentru a creşte producţia de benzină şi motorină, ne va oferi un avantaj competitiv determinat de creşterea producţiei cu valoare adăugată ridicată (produse albe) şi o structură mai flexibilă a producţiei”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de Downstream Oil, citatd e agenţia de presă Mediafax.

Unitatea Poli-combustibili va permite ca o parte din producţia de componente GPL de până la 50.000 de tone să fie convertită în benzină şi distilate medii. Capacitatea totală a rafinăriei va rămâne de 4,5 milioane de tone/an.

Proiectul implică construirea a trei reactoare principale a a mai multor instalaţii. Lucrările de construcţie sunt programate să înceapă în 2017, urmând că unitatea să devină complet operaţională la începutul anului 2019.

Investiţiile la rafinăria Petrobrazi au însumat 1,2 miliarde euro în perioada 2005-2016, din care circa 600 milioane euro au fost investiţi pentru programul de modernizare care s-a desfăşurat în perioadă 2010-2014. Cu o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual, Petrobrazi poate procesa întreagă producţie de ţiţei a OMV Petrom din România.


RELATED ARTICLES