spot_img
AcasăEconomiePrețurile imobiliarelor din România au urcat


Prețurile imobiliarelor din România au urcat

Marja de creștere a prețurilor proprietăților rezidențiale din România s-a situat, în ultimul trimestru din 2019, la 2,9%, după un plus de 3,2% în cele trei luni anterioare, conform Profit.ro.
Comparativ cu perioada similară din 2018, nivelul actual al prețurilor este cu 7,4% mai mare; spre comparație, în T4 2018, diferența anuală de preț se situa la 5,3%. Dintre orașele cu peste 200.000 de locuitori din România, opt centre regionale au avut, în T4 2019, prețuri medii solicitate de minimum 1.000 de euro pe metru pătrat util pentru apartamentele disponibile spre vânzare, arată datele imobilaire.ro.
De asemenea, la începutul perioadei de creștere, la sfârșitul anului 2014, în București se înregistrau prețuri medii mai mari decât în Cluj-Napoca. Cluj-Napoca, cel mai mare avans dintre marile orașe În ceea ce privește evoluția trimestrială a prețurilor, de menționat ar fi că toate aceste centre regionale au consemnat creșteri – majoritatea însă mai mici de 2%.
Bucureștiul, pe de altă parte, a consemnat trimestrul trecut un avans de doar 0,8% – ceea ce contrabalansează creșterea de 5,5% resimțită în cele trei luni anterioare.

RELATED ARTICLES