spot_img
AcasăEconomieRata de ocupare a populației a crescut în trimestrul al doilea la...


Rata de ocupare a populației a crescut în trimestrul al doilea la 71,6%

Rata de ocupare a populației cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani din România, un indicator al gradului în care populația este activă din punct de vedere economic, a crescut, în trimestrul al doilea, la 71,6%, de la 69,2% în trimestrul anterior, peste ținta fixată pentru 2020, care prevede o rată de ocupare de minimum 70%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).
Totodată, rata șomajului a fost de 3,8%, în scădere cu 0,3 puncte procentuale față de cea înregistrată în trimestrul anterior, scrie Profit.ro. În primul trimestru din 2019, rata de ocupare medie a populației cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani din România a scăzut la 69,2%, de la 69,5% în trimestrul precedent, potrivit sursei amintite. Statisticile privind ocuparea sunt mai slabe dacă se ia în calcul întreaga populație din România considerată în vârstă de muncă, cu vârsta cuprinsă între 15 și 64 de ani.
Rata șomajului în trimestrul al doilea a fost de 3,8%, în scădere cu 0,3 puncte procentuale față de cea înregistrată în trimestrul anterior.


RELATED ARTICLES