spot_img
AcasăEconomieRomânia a avut a doua cea mai mare creștere a vânzărilor cu...


România a avut a doua cea mai mare creștere a vânzărilor cu amănuntul din UE în iulie

România a raportat a doua cea mai mare creștere a vânzărilor cu amănuntul din Uniunea Europeană în luna iulie, respectiv de 8,8% comparativ cu perioada similară din 2016. Avansul în UE a fost de 2,7%, iar în zona euro de 2,6%, conform datelor publicate recent de Eurostat.

Slovenia a fost țara în care s-a înregistrat cea mai mare creștere a vânzărilor cu amănuntul din UE, de 10%, iar un ritm ridicat a fost consemnat și de polonia cu 7,9%. Singura țară în care vânzările de retail au scăzut a fost Belgia, cu -1%.

România s-a plasat pe poziţia a doua și în iulie față de luna anterioară, având o creștere a vânzărilor cu amănuntul de 1,2%, la egalitate cu Suedia, fiind depășită de Slovenia, cu 1,4%.

La nivelul UE, vânzările cu amănuntul au scăzut în iulie cu 0,2%, iar în zona euro cu 0,3%. Cele mai mari scăderi au fost raportate în Germania (-1,2%), Croaţia (-1,1%), Estonia şi Austria (ambele cu -1%).

Insitutul Naţional de Statistică a anunţat luni că volumul vânzărilor din comerţul cu amănuntul a crescut în iulie cu 1,2% faţă de iunie, dinamica anuală accelerând la 10,1%, transmite News.ro.
RELATED ARTICLES