spot_img
AcasăInternaționalLego își reduce personalul cu 8% după un declin al vânzărilor în...


Lego își reduce personalul cu 8% după un declin al vânzărilor în 2017

Producătorul danez de jucării Lego a anunțat că va disponibiliza 1.400 de angajați, sau 8% din personalul de la nivel global, după ce a raportat o scădere a vânzărilor și profitului în prima jumătate a acestui an, conform Business Insider.

Compania a declarat că veniturile sale au scăzut cu 5% la 14,9 miliarde de coroane (2,4 miliarde de dolari) în primele șase luni din 2017. Profitul a scăzut cu 3% la 3,4 miliarde de coroane (544.000 de dolari).

”Suntem dezamăgiţi de declinul veniturilor pe pieţele pe care suntem stabiliţi şi am luat măsuri corective”, a spus preşedintele Lego, Jorgen Vig Knudstorp.

Acesta a afirmat că obiectivul pe termen lung al companiei este de a ajunge la „mai mulți copii pe piețele noastre bine stabilite în Europa și Statele Unite” și a adăugat că există „oportunități de creștere puternică pe piețe în creștere, cum ar fi China”.

Lego a precizat ca va desfiinţa aproximativ 1.400 de posturi, dintr-un total de 18.200, majoritatea în 2017.

În luna august, Lego l-a înlocuit pe directorul general Bali Padda după doar opt luni de mandat, cu industriaşul danez Niels B. Christiansen.


RELATED ARTICLES