AcasăEconomieRomânia a avut, cea mai mare creștere anuală din UE a lucrărilor...

România a avut, cea mai mare creștere anuală din UE a lucrărilor de construcții
România a avut, în august, pentru a treia lună consecutiv, cea mai mare creștere în ritm anual a lucrărilor de construcții din Uniuniea Europeană, relevă datele publicate joi de Eurostat.
Astfel, lucrările de construcții din România au avansat cu 34,2% în august față de perioada echivalentă a anului precedent, ritmul de creștere fiind însă mai lent decât cel din iulie, de 39%, scrie Profit.ro.

De asemenea, România este urmată, în funcție de evoluția anuală a lucrărilor de construcții, de Suedia (6,8%) și Ungaria (5,9%). Și în iulie și  iunie, sectorul construcțiilor din România a avut cea mai bună evoluție anuală din UE.

Totodată, în primul trimestru, România avusese cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din UE, comparativ cu trimestrul precedent, și a șaptea mare creștere în ritm anual. În ritm lunar, evoluția lucrărilor de construcții a stagnat în august.

În zona euro, lucrările de construcții au scăzut cu 0,5% în august, raportat la luna precedentă. În UE, declinul a fost de 0,2%. În ritm anual, sectorul construcțiilor din zona euro a crescut cu 1,2% în august. La nivelul UE, creșterea față de august 2018 a fost de 1,9%.


RELATED ARTICLES