spot_img
AcasăEconomieRomânia, cea mai mare creștere economică din UE în al doilea trimestru


România, cea mai mare creștere economică din UE în al doilea trimestru

Potrivit Eurostat, România este ţara membră a Uniunii cu cea mai mare creştere economică din al doilea trimestru al anului 2016. Cele mai mari trei dezvoltări economice la nivel european după România (1,5%) sunt: Ungaria (1,1%), Slovacia şi Polonia (0,9%) contrastând cu Franţa, Italia şi Austria care au prezentat creştere 0.

Economia României a înregistrat cel mai rapid ritm de creştere din 2008. Creşterea consumului la nivel naţional este principalul factor susţinător fondat de reducerea taxelor şi majorarea salariilor.

Comisia Europeană atrage atenţia asupra măsurilor de relaxare fiscală care ar putea pune în pericol ţintele bugetare de anul viitor. Totodată aceasta estimează că România va avea cea mai mare creştere economică din acest an la nivel european, după Irlanda.

PIB-ul României a crescut cu 5,9% în trimestrul doi al anului 2016 faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Exemplele prezentate anterior în topul creşterii economice: România, Polonia, Ungaria sau Slovacia reprezintă state aflate în curs de dezvoltare a economiei. Acestea prezintă o creştere economică ambţioasă datorită faptului că tind să devină stabile, au de recuperat în comparaţie cu statele dezvoltate. Acesta este motivul pentru care Franţa, Austria sau Italia nu au o creştere economică.


RELATED ARTICLES