spot_img
AcasăEconomieRomânia, în top zece creşteri în UE după ce a început să...


România, în top zece creşteri în UE după ce a început să fie tot mai vizitată de turişti străini

Tot mai mulţi turişti străini au început să viziteze România. Acest lucru a plasat ţara noastră pe locul nouă în Top zece creşteri la nivelul Uniunii Europene. Potrivit datelor Eurostat, citate de Ziarul Financiar, străinii au petrecut cu 9% mai multe nopţi în hotelurile şi pensiunile locale.

Cu toate acestea, creşterea este mult mai mică faţă de cea înregistrată în Bulgaria, unde turiştii străini au stat cu 21% mai multe zile în unităţile de cazare. „Cifra de afaceri care dă putere unei industrii turistice se realizează prin sejururi de o săptămână -două, cu o medie de minimum 6-7 înnoptări per turist, iar la noi este undeva la 2-2,5. Atunci poţi să spui că ai  o industrie turistică performată şi un incoming performant. Litoralul bulgăresc este peste cel românesc şi asta se ştie. Au două mari pieţe de unde atrag turişti, de unde noi nu putem atrage, şi anume piaţa arabă şi cea rusească. De aici pleacă totul“, explică Gheorghe Fodoreanu, preşedintele fondator al comisiei de incoming din cadrul ANAT, citat de Ziarul Financiar.

Slovacia şi Polonia, care au consemnat un avans al numărului de nopţi de cazare a turiştilor străini cu 15%, respectiv 13%, urmează Bulgariei în clasament. Cu excepţia Spaniei, toate ţările prezente în top zece creşteri ale numărului de turişti sunt din Europa Centrală şi de Est.


RELATED ARTICLES