spot_img
AcasăEconomieSTUDIU: Angajaţii români din multinaţionale vor câştiga cu aproape 6% mai mult...


STUDIU: Angajaţii români din multinaţionale vor câştiga cu aproape 6% mai mult anul acesta

Angajaţii români din multinaţionale vor câştiga cu 5,7% mai mult anul acesta. Asta indică rezultatele studiului Korn Ferry Hay Group, publicate de Ziarul Financiar. Procentul reprezintă cel mai mare nivel de creştere de salarii din Europa Centrală şi de Est, dar şi una dintre cele mai mari majorări la nivel global, potrivit cercetării.  

Dacă la noi salariile vor creşte, în mod real, cu 5,7% anul acesta, în Polonia creşterea reală estimată este de 3,8%, în Cehia de 2,2%, în Ungaria de 2,9%, iar în Bulgaria de 4,7%. Potrivit lui Harry Meintassis, Managing Partner al Korn Ferry Hay Group România, citat de Ziarul Financiar, „Salariile din România cresc cu un ritm uşor mai mare decât în alte state din Europa Centrală şi de Est ca urmare a mai multor factori: economia a crescut mai rapid, iar nivelul salariilor este mai mic, mai ales pentru locurile de muncă care necesită calificare mai scăzută”.

Studiul Korn Ferry Hay Group privind creşterile salariale reale a fost realizat pe baza estimărilor de majorări de salarii ale angajatorilor (în special companii multina­ţio­nale), ajustate în funcţie de nivelul inflaţiei estimat de Eco­nomist Intelligence Unit – divizia de cercetare, analiză şi previziuni a publicaţiei The Economist, precizează Ziarul Financiar.


RELATED ARTICLES