spot_img
AcasăComunicateRomcarbon, unul dintre cei mai importanți producători de ambalaje din mase plastice,...


Romcarbon, unul dintre cei mai importanți producători de ambalaje din mase plastice, devine membru ARIR

București, 27 aprilie 2021 – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) este încântată să anunțe că Romcarbon (BVB: ROCE) se alătură ARIR în calitate de Membru Asociat. Romcarbon este recunoscut în piața națională și europeană ca unul dintre cei mai importanți producători de ambalaje din mase plastice și elemente filtrante. În ultimul deceniu compania a investit în industria verde și a dezvoltat una dintre cele mai moderne fabrici de reciclare din România.

Huang Liang Neng, Președinte al Consiliului de Administrație și Director General al Romcarbon SA:

”Suntem mândri de cei 65 de ani de activitate ai companiei noastre, timp în care ne-am dezvoltat, am inovat și ne-am diversificat continuu paleta de produse. Avem planuri de investiții și ne propunem să creștem vizibilitatea companiei în piața de capital. Facem pași în această direcție și din 2020 am început programul de Market Maker pentru a crește lichiditatea acțiunilor. Am implementat, de asemenea, inițiative pentru o comunicare proactivă cu investitorii. Alăturarea la comunitatea ARIR este un element cheie pentru atingerea obiectivelor noastre. Susținem dezvoltarea sustenabilă a economiei, ne adaptăm și susținem adoptarea celor mai bune practici de comunicare cu piața, de guvernanță corporativă și de sustenabilitate.”

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR:

“Cea mai activă comunitate a pieței de capital se extinde cu un nou membru valoros, cu principii solide de guvernanță corporativă. Romcarbon se alătură scopului nostru – să dezvoltăm piața de capital, cu companii puternice și transparente. Ne bucurăm că Romcarbon, prima companie din categoria Standard a bursei care se alătură ARIR, demonstrează transparență și progres continuu de comunicare cu investitorii și piața. Prin proiectele ARIR ne adresăm companiilor listate, celor cu potențial de listare, emitenților de obligațiuni, din dorința de a scoate în evidență potențialul lor și contribuția în economie.”

Romcarbon este unul dintre cei mai importanți producători de materiale plastice, ambalaje și elemente de filtrare, cu aplicabilitate în agricultură, automobile, construcții, HORECA, industria alimentară și altele. Fiind pionierul economiei circulare din România, din 2005 Romcarbon continuă să investească în industria verde nu numai în propria activitate, ci și în Green Group, care este unul dintre cele mai mari parcuri industriale de reciclare din Europa Centrală și de Sud-Est. De asemenea, din 2019, Romcarbon începe să dezvolte produse biodegradabile adaptate conceptului de economie circulară, în linie cu tendințele pieței.

Romcarbon este a 28-a companie care se alătură Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România.

Membrii ARIR au acces la conținut exclusiv pentru implementarea celor mai bune practici în Relația cu Investitorii și Guvernanța Corporativă, sesiuni de instruire adaptate nevoilor lor și obiectivelor pentru Relația cu Investitorii, participă la proiecte de dezvoltare a pieței de capital. În cadrul ARIR sunt invitate să adere: ca Membru Asociat – companii listate, în curs de listare sau care emit obligațiuni listate, Membru Afiliat – alte companii și Membru Profesionist – persoane cu experiență în IR.

ARIR a fost înființată la inițiativa Danielei Șerban în noiembrie 2018 împreună cu membrii fondatori: Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Cosmin Răduță și Tony Romani. Au aderat comunității: Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania, Transgaz, Biofarm și MedLife ca Membri Asociați. INNOVA Project Consulting, ENVISIA, RTPR, Intercapital Invest, eVote și Mazars au devenit Membri Afiliați.





















RELATED ARTICLES