spot_img
AcasăEconomieRompetrol repornește instalația de polietilenă de înaltă densitate


Rompetrol repornește instalația de polietilenă de înaltă densitate

Rompetrol, singura companie din România care operează instalații petrochimice, anunță repornirea instalației de polietilenă de înaltă densitate (HDPE) de pe platforma rafinăriei Petromidia, potrivt Economica.net.

Compania va continua și în acest an investițiile în petrochimia de la Midia. „Compania și-a propus repornirea în perioada următoare a instalației de polietilenă de înaltă densitate, oprită timp de peste patru ani din cauza volatilității ridicate a cotațiilor la materia primă (etilenă) și produse finite. În acest sens, s-au început în primul trimestru al anului procedurile de revizie și testare a instalației (verificare/modernizare echipamente, avizări, etc)”, se arată în comunicatul companiei Rompetrol Rafinare Constanța, emis cu ocazia prezentării bilanțului pentru primul trimestru al acestei luni.

Potrivit comunicatului, 12% din investițiile programate în acest an, de 57 de milioane de dolari, vor merge către petrochimia de la Midia. Creșterea pe partea de produse petrochimice face parte de altfel din strategia companiei austriece OMV pentru perioada 2018-2025. Principalii acționari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct și indirect) și statul român prin Ministerul Energiei (44,7%).RELATED ARTICLES