spot_img
AcasăEconomieSamsung va închide ultima fabrică de telefoane din China


Samsung va închide ultima fabrică de telefoane din China

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat miercuri că va renunţa la producţia de telefoane mobile în China, ca urmare a scăderii vânzărilor, pe fondul concurenţei din partea producătorilor locali, Huawei şi Xiaomi, transmite Reuters.

China este cea mai mare piaţă din lume după numărul de utilizatori de smartphone-uri, iar Samsung este cel mai mare producător mondial de telefoane inteligente, scrie Economica.net.

Închiderea ultimei fabrici de telefoane deţinute de Samsung în statul chinez vine după ce în iunie a fost redusă producţia la uzina din Huizhou, iar anul trecut a fost suspendată producţia la o altă unitate.

În primul trimestru din 2019, cota de piaţă a Samsung în China a scăzut la 1%, de la aproximativ 15% în 2013, pe fondul concurenţei din partea producătorilor locali, arată datele firmei de cercetare de piaţă Counterpoint.

Fabrica Samsung din Huizhou a fost construită în 1992, şi, conform presei sud-coreene, are 6.000 de angajaţi şi a produs 63 de milioane de telefoane în 2017.RELATED ARTICLES