spot_img
AcasăEconomieScumpirea carburanților a determinat creșterea cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul...


Scumpirea carburanților a determinat creșterea cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul în luna ianuarie 2017

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în luna ianuarie a acestui an cu 6,4%, comparativ cu perioada similară din 2016, conform datelor oferite de Institutul Național de Statistică (INS).

„Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2017, comparativ cu luna ianuarie 2016, a înregistrat o creștere cu 6,4% ca urmare a creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+15,5%), vânzările de produse nealimentare (+5,8%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+2,6%)”, se arată în comunicat.

De asemenea, în serie ajustată volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (exceptând comerțul cu autovehicule și motociclete) a înregistrat o creștere cu 6,2%, ca urmare a creșterilor  vânzărilor de produse nealimentare, produse alimentare, băuturi și tutun (în creștere cu 3%).

Comparativ cu luna precedentă, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, luna ianuarie 2017 a consemnat pe ansamblu o scădere cu 25%, ca urmare a reducerii vânzărilor de produse nealimentare (-32,8%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (-21,4%) și al carburanților (-12,4%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în luna ianuarie 2017, comparativ cu luna precedentă a crescut totuși cu 0,2%, ca urmare a creșterii vânzărilor de carburanți (+8,8%) și produselor alimentare, băuturi și tutun (+2,0%), potrivit sursei citate.


RELATED ARTICLES