spot_img
AcasăComunicateSonae Sierra primește recunoașterea Green Star în clasamentul GRESB 2021, pentru al...


Sonae Sierra primește recunoașterea Green Star în clasamentul GRESB 2021, pentru al 13-lea an consecutiv

Sonae Sierra a primit recunoașterea Green Star din partea GRESB Real Estate Assessment pentru al 13-lea an consecutiv, obținând cel mai înalt rating, de 5 stele, atât pentru fondul Sierra Prime, cât și pentru Iberia Coop în 2021.

Sierra Prime ocupă locul doi în categoria centrelor comerciale din Europa de Sud, iar Iberia Coop se plasează pe locul al treilea în aceeași categorie.

Activele Sierra Prime s-au clasat cu 27% peste media GRESB și au depășit performanța celorlalți jucători cu 12%, în timp ce performanța activelor Iberia Coop a fost cu 26% mai ridicată decât media GRESB și cu 11% peste restul jucătorilor.

Elsa Monteiro, Head of Sustainability, Sonae Sierra, a declarat: Sonae Sierra și-a menținut statutul de Green Star timp de 13 ani, subliniind reputația noastră de lider în managementul vehiculelor de investiții sustenabile, adaptate la nevoile partenerilor. Suntem foarte mândri că angajamentul nostru este recunoscut cu cel mai înalt rating, de 5 stele, reflectând obiectivul nostru de a dezvolta, achiziționa și gestiona active sustenabile, care să contribuie la consolidarea comunităților urbane, oferind în același timp profituri stabile pentru partenerii noștri de investiții”.

În fiecare an, GRESB evaluează performanțele sociale, de mediu și de guvernare (ESG) ale pieței imobiliare la nivel mondial și monitorizează progresul industriei în ceea ce privește obiectivele de sustenabilitate globale. Evaluările GRESB sunt ghidate de ceea ce investitorii și industria consideră a fi probleme importante de performanță în sustenabilitate, ale investițiilor în active reale și sunt aliniate la cadrele de raportare internaționale, precum GRI și PRI.

În 2021, GRESB a înregistrat o creștere de aproximativ 24% a participanților în evaluarea imobiliară, numărul acestora ajungând la 1.520 de entități, care acoperă active în administrare (AuM) în valoare de 5,7 trilioane de USD și aproximativ 117.000 de active. Cu toate acestea, Sonae Sierra a urcat în clasament datorită performanței remarcabile a vehiculelor sale sustenabile de investiții.





















RELATED ARTICLES