Statul nu va putea achiziționa tot necesarul de tablete pentru elevi

0
25
Primul ministru Ludovic Orban anunță că va schimba conducerea Oficiului National pentru Achiziții Centralizate (ONAC), anunțul fiind făcut în contextul în care autoritățile centrale au constatat că nu pot finaliza licitația derulată prin ONAC privind achiziția a 250.000 de tablete care ar fi urmat să fie distribuite elevilor, pentru desfășurarea de cursuri școlare online, conform Profit.ro.

Orban spune că Guvernul a creat cadrul legal pentru ca achiziții de tablete sau materiale sanitare pentru unitățile de învățământ să poată fi făcute de autoritățile locale și de școli, urmând a fi decontate din fonduri europene. “Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete. Achiziția e la ONAC”, a declarat Ludovic Orban, duminică, într-o emisiune la B1 TV, citat de News.ro. Întrebat de ce Guvernul nu schimbă conducerea Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate, Orban a răspuns: “o vom schimba”.

Totodată, Premierul a arătat că Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației care va reglementa deschiderea anului școlar va fi publicat luni, cel târziu marți. El a atras atenția asupra faptului că la Parlament există o lege care permite angajarea de personal nedidactic în unitățile de învățământ, cerând parlamentarilor PSD să adopte actul normativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here