spot_img
AcasăEconomieTarom va achiziționa cinci avioane Boeing 737 MAX 8, în valoare de...


Tarom va achiziționa cinci avioane Boeing 737 MAX 8, în valoare de 586 de milioane de dolari

Transportatorul aerian roman Tarom și Boeing au anunțat astăzi că au semnat un ordin pentru cinci avioane 737 MAX 8, comanda fiind de 586 de milioane de dolari, anunță Boeing pe site-ul sau. Comanda de 586 milioane de dolari era listată anterior ca neidentificată pe site-ul Boeing’s Orders & Deliveries.

De asemenea, modelul 737 MAX 8 încorporează cele mai noi motoare CFM International LEAP-1B, șuruburi de tehnologie avansată și alte îmbunătățiri pentru a oferi cea mai mare eficientă și fiabilitate pe piața avioanelor cu un singur culoar.

Comanda de astăzi face parte dintr-un contract mai amplu care, pe lângă cumpărarea celor cinci aparate Boeing 737-MAX 8, prevede și începerea procedurilor pentru că Direcția Tehnică a TAROM să devină partener oficial Boeing, precum și achiziția în leasing operațional a celor două aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja în flota TAROM, a anunțat Ministerul Transporturilor. Semnarea acestei comenzi ferme între compania Tarom, reprezentată de directorul general Wolff Werner-Wilhelm și Boeing, prin Kevin G. McAllister – președinte și director executiv al Boeing Commercial și Ihssane Mounir – vice-președinte de marketing și vânzări, a avut loc în cadrul Târgului aviatic Farnborough International Airshow, evenimentul aerospațial al anului din Europa. „Comanda de astăzi face parte dintr-un contract mai amplu care, pe lângă cumpărarea celor cinci aparate Boeing 737-MAX 8, prevede și începerea procedurilor pentru că Direcția Tehnică a Tarom să devină partener oficial Boeing, precum și achiziția în leasing operațional a celor două aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja în flota Tarom”, arată comunicatul Ministerului Transporturilor.RELATED ARTICLES