spot_img
AcasăComunicateTransferGo a încheiat un parteneriat cu Libra Internet Bank pentru a oferi...


TransferGo a încheiat un parteneriat cu Libra Internet Bank pentru a oferi clienților săi transferuri instant către băncile înrolate în sistemul de Plăți Instant din România

TransferGo, compania de transferuri internaționale de bani și Libra Internet Bank, cea mai activă bancă românească în zona Fintech, anunță parteneriatul prin intermediul căruia utilizatorii TransferGo pot realiza transferuri instant, prin opțiunea de livrare Acum, către deținătorii de conturi bancare în lei la băncile înrolate în prezent în infrastructura de Plăți Instant din România, administrată de către TRANSFOND: Libra Internet Bank, Banca Transilvania, BCR și CEC Bank.

În luna februarie a acestui an, Libra Internet Bank a devenit partenerul TransferGo pentru serviciul de transferuri instant. În prima etapă, acest parteneriat a permis utilizatorilor TransferGo să trimită bani instant către conturile deschise la Libra Internet Bank, prin opțiunea de livrare Acum, simplu, rapid și fără taxe suplimentare ascunse. De asemenea, prin modalitatea de transfer direct pe card, oferită suplimentar de către TransferGo, utilizatorii beneficiază de opțiunea de livrare Acum și către cardurile emise de Libra Internet Bank. Colaborarea cu Libra Internet Bank a fost un succes important pentru TransferGo, aducând beneficii însemnate atât pentru companie, cât mai ales pentru clienții acesteia, care s-au bucurat de o viteză mai mare de transfer către o nouă bancă destinatară.

În acest context, în luna martie a acestui an, cele două companii partenere au decis extinderea colaborării, în vederea accesării, cu ajutorul Libra Internet Bank, a infrastructurii de Plăți Instant din România, care a permis transferurile instant către alte trei bănci: Banca Transilvania, BCR și CEC Bank. Astfel, clienții TransferGo pot acum trimite bani prin transfer instant, cu opțiunea de livrare Acum, către băncile la care au cont sau card majoritatea destinatarilor din România.

În ultima perioadă, am observat cum clienții noștri sunt din ce în ce mai interesați de rapiditatea cu care ajung banii, comparativ cu alte avantaje ale transferului internațional. De aceea ne dorim să venim în întâmpinarea nevoilor lor și să le putem oferi posibilitatea de a trimite bani acasă prin opțiunea noastră de livrare Acum indiferent de banca destinatarului. Libra Internet Bank, în care am găsit un partener local foarte deschis și de încredere, ne-a facilitat adăugarea de noi bănci, dintre cele la care au conturi cei mai mulți români. Suntem entuziasmați să ne putem surprinde clienții cu această facilitate și, totodată, de viitoarele beneficii pe care le vom aduce,” a afirmat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.

TransferGo oferă astfel utilizatorilor săi o acoperire extinsă, aceștia putându-se bucura de transferuri mai rapide către destinatari localizați nu doar în orașele mari, ci și în cele cu o populație mai restrânsă, din mai multe zone ale țării, în special zona de vest, dar nu numai. De asemenea, în eforturile sale de a acoperi cât mai multe categorii de vârstă și profiluri sociale, prin intermediul integrării cu aceste noi bănci, TransferGo poate oferi opțiunea de livrare Acum către destinatari din categorii de vârstă diverse, de la seniori, până la cei mai tineri și mai receptivi la inovațiile din domeniul Fintech.

Deținem experiența, viteza și puterea de inovație necesare pentru a furniza cele mai avansate tehnologii bancare pentru fintech-uri la nivel regional. Suntem bucuroși că am realizat acest proiect împreună cu TransferGo și avem convingerea că acest tip de parteneriate reprezintă soluția câștigătoare pe termen lung”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank facilitează astfel accesul TransferGo la infrastructura de Plăți Instant dezvoltată și administrată de către TRANSFOND. În acest mod, TransferGo este în măsură să pună la dispoziția clienților proprii transferuri mai rapide de bani din afara țării, către conturi bancare în lei deschise la una dintre cele 4 bănci din România înrolate în sistemul de Plăți Instant.

Potrivit unui studiu realizat de către TransferGo, utilizatorii serviciului de transfer trimit bani familiilor atât pentru acoperirea costurilor traiului zilnic, cât și pentru economisire. În medie, un român trimite acasă 500 euro / lună, sumă care reprezintă aproximativ un sfert din banii câștigați lunar.

Pe plan local, TransferGo este prezent din 2015, iar recent compania a raportat o creștere de 50% a fluxului de bani pentru țara noastră în 2020, precum și un grad de utilizare a aplicației de peste 80%, conform rezultatelor preliminare ale companiei.






















RELATED ARTICLES