spot_img
AcasăEconomieUber a pierdut 5,2 miliarde de dolari


Uber a pierdut 5,2 miliarde de dolari

Uber Technologies a înregistrat o pierdere record de 5,2 miliarde de dolari, iar veniturile au fost sub aşteptări în trimestrul al doilea, ca urmare a încetinirii afacerilor prmcipale ale companiei, de ride-hailing, transmite Reuters.

Compania a anunţat că războiul preţurilor din Statele Unite se atenuează şi că un indicator important al profitabilităţii a depăşit ţinta stabilită, dar încetinirea creşterii veniturilor a ridicat semne de întrebare legate de capacitatea Uber de a se extinde şi de a depăşi concurenţa, scrie News.ro.

”Pierderile cresc,  iar concurenţa este intensă. Ceea ce afectează încrederea investitorilor şi afectează puternic acţiunile, după acest raport, este absenţa unei direcţii clare pentru creşterea veniturilor şi reducerea costurilor”, a declarat Haris Anwar, analist la platforma pentru pieţe financiare Investing.com.

De asemenea, creşterea veniturilor Uber a încetinit la 14%, acestea atingând 3,2 miliarde de dolari, sub aşteptările analiştilor, de 3,36 de miliarde de dolari, potrivit datelor firmei de analiză a datelor Refinitiv.

În acest an va fi un vârf al investiţiilor Uber, iar pierderile vor scădea în 2020 şi 2021, a mai spus Khosrowshahi.RELATED ARTICLES