AcasăEconomieUngaria şi România au fost primele în UE la creşterea comerţului cu...


Ungaria şi România au fost primele în UE la creşterea comerţului cu amănuntul la sfârșitul anului trecut

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut cu 1,9% în luna noiembrie 2019 comparativ cu aceeaşi lună din 2018, ţările membre unde volumul comerţului cu amănuntul a înregistrat cel mai puternic ritm de creştere fiind Ungaria (7,3%) şi România (6,5%), arată datele publicate, marţi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat) citate de Agerpres.

https://www.economica.net/ungaria-si-romania-primele-in-ue-la-cresterea-comertului-cu-amanuntul-in-luna-noiembrie_178339.html

De asemenea, comparativ, în zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,2% în ritm anual. Eurostat precizează că vânzările cu amănuntul în UE 28 a fost influenţate de faptul că vânzările de produse non-alimentare s-au majorat cu 2,5%, iar cele de alimente, băuturi şi ţigări au crescut cu 1,7%, scrie Economica.net.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2019, comparativ cu luna noiembrie 2018, a înregistrat o creştere cu 6,5%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere cu 6,2%.

RELATED ARTICLES