Ungaria şi România au fost primele în UE la creşterea comerţului cu amănuntul la sfârșitul anului trecut

0
6


Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut cu 1,9% în luna noiembrie 2019 comparativ cu aceeaşi lună din 2018, ţările membre unde volumul comerţului cu amănuntul a înregistrat cel mai puternic ritm de creştere fiind Ungaria (7,3%) şi România (6,5%), arată datele publicate, marţi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat) citate de Agerpres.

https://www.economica.net/ungaria-si-romania-primele-in-ue-la-cresterea-comertului-cu-amanuntul-in-luna-noiembrie_178339.html

De asemenea, comparativ, în zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,2% în ritm anual. Eurostat precizează că vânzările cu amănuntul în UE 28 a fost influenţate de faptul că vânzările de produse non-alimentare s-au majorat cu 2,5%, iar cele de alimente, băuturi şi ţigări au crescut cu 1,7%, scrie Economica.net.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2019, comparativ cu luna noiembrie 2018, a înregistrat o creştere cu 6,5%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere cu 6,2%.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here