spot_img
AcasăComunicateLUCRĂRI ÎN VALOARE DE PESTE 2 MILIOANE DE EURO LA PRIMA LICITAȚIE...


LUCRĂRI ÎN VALOARE DE PESTE 2 MILIOANE DE EURO LA PRIMA LICITAȚIE DEDICATĂ ARTIȘTILOR DIN CENTRUL ȘI ESTUL EUROPEI, ÎN PRIMA LICITAȚIE ANS AZURA.

Ans Azura prezintă cei mai importanți artiști romani in prima sa licitație dedicata artei din Centrul si Estul Europei.

„O Perspectivă Diferită. Epoca Postbelică în Arta Europei Centrale și de Est”

2 decembrie 2021

Prima licitație a celei mai noi platforme dedicate artei din Europa Centrala si de Est, Ans Azura, din luna decembrie a acestui an, va aduce laolaltă cei mai importanți artiști din regiune, multe dintre lucrările acestora participând pentru prima dată la o licitație publică.

Printre cele mai importante nume din Romania se numără: Geta Brătescu, Ion Țuculescu, Adrian Ghenie, Horia Damian, Florin Mitroi, Paul Neagu si mulți alții.

Licitația va avea loc pe 2 decembrie la ora 19.00 EET, si va fi transmisă live pe ansazura.com, cu posibilitatea de a se licita online din data de 29 noiembrie 2021 ora 8.00 a.m EET.

Toate loturile licitației pot fi accesate aici!

„Încă de la începutul anilor 2000 asistăm la un proces instituțional, teoretic și academic de reevaluare a istoriei artei asociat regiunii CEE, ceea ce a dus la extinderea cercetării asupra producției și teoriei artistice și la o perspectivă mai cuprinzătoare asupra canonului existent al artelor. Fără îndoială, acest interes a atins și piața de artă, dar cu mult mai puțină intensitate, strategie și viziune. De aceea, platforma Ans Azura este importanta, adresându-se strategic pieței secundare subdezvoltate și nestructurate, care s-a extins în regiune datorita lipsei infrastructurii de galerii. În acest fel, platforma atrage atenția asupra multor practici artistice, fie istorice, fie contemporane, care au fost prezente puțin sau deloc în contextul pieței. Acest lucru îi conferă platformei Ans Azura rolul de pionier, nu doar în sensul că devine o platformă accesibilitate si vizibilitate in distribuirea practicilor artistice relevante la nivel global, dar contribuie și la îmbunătățirea condițiilor de producție pentru artiștii din regiune.” Tevž Logar, specialist pentru CEE.

 






















RELATED ARTICLES