spot_img
AcasăFără categorieBestJobs: Companiile au înregistrat cu 10% mai multe aplicări la joburi în...


BestJobs: Companiile au înregistrat cu 10% mai multe aplicări la joburi în luna mai

 
București, 5 iunie 2019. În luna mai, candidații au fost mult mai preocupați de schimbarea jobului decât în luna anterioară. Astfel, atât volumul total de căutări joburi, cât și volumul total de aplicări au crescut cu 12,8%, respectiv cu 10% comparativ cu luna aprilie a acestui an.
În luna mai, cele mai căutate job-uri au fost în domenii precum financiar-contabilitate, transport, inginerie și medical & pharma
În continuare, cele mai căutate joburi pe platforma BestJobs continuă să fie în domenii precum financiar-contabilitate, cu aproape 28.000 de căutări în luna mai, în creștere cu 12% față de luna aprilie, transport – cu peste 24.000 de căutări în luna mai și cu o creștere de 45% față de luna aprilie, și inginerie – cu peste 17.000 de căutări în luna mai și cu o creștere de 25% față de luna trecută. Surpriza lunii mai vine din domeniul medical & pharma, unde candidații au efectuat aproape 14.000 de căutări de joburi în acest domeniu.
În luna mai, candidații au mai fost interesați de joburile din vânzări, IT, dar și de cele dedicate muncitorilor calificați, în total aceștia generând peste 31.000 de căutări pentru astfel de poziții.
Enel, British American Tobacco și First Bank au atras cei mai mulți candidați în luna mai, peste 6.000 de aplicanți
Topul companiilor cu cele mai multe aplicări este condus de Enel (2.693 aplicări), British American Tobacco (1.856 aplicări), First Bank (1.625 aplicări), HRS Romania (1.607 aplicări), Alpha Bank (1.518 aplicări), Continental Automotive Group (1.490 aplicări), Raiffeisen Bank (1.478 aplicări), Rompetrol (1.405 aplicări), BRD Finance IFN (1.381 aplicări) și Oracle Romania (1.322 aplicări).
Vodafone Shared Services Romania este în topul preferințelor candidaților în luna mai
Și în luna mai au existat candidați care au ales să aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs.
Astfel, companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna mai au fost: Vodafone Shared Services Romania, cu 230 aplicări spontane, Oracle, cu 107 aplicări spontane, ENEL, cu 100 aplicări spontane, Societe Generale European Business Services, cu 83 aplicări spontane, Nestle, cu 82 aplicări spontane, British American Tobacco Global Business Services și Inditex Group, cu 81 aplicări spontane fiecare, Microsoft Romania, cu 78 aplicări spontane, și British American Tobacco Trading, cu 77 aplicări spontane.
Despre BestJobs
BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 18 ani în domeniu, BestJobs a fost implicată în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație pentru a oferi cele mai eficiente soluții de angajare. Cu un număr de peste 2,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în țară, cât și în străinătate, BestJobs creează conexiuni între toți cei care vor să găsească un job mai bun și angajatorii care caută noi talente.

RELATED ARTICLES