spot_img
AcasăEuropaBREXIT: Dezbateri intense în Parlamentul European


BREXIT: Dezbateri intense în Parlamentul European

Astăzi a avut loc o şedinţă extraordinară a Parlamentului European, după votul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, la care a participat inclusiv liderul UKIP, d. Nigel Farage. Cele două tabere –  susţinătorii construcţiei europene şi cei care doresc desfiinţarea Uniunii – au avut un schimb de replici contondent.

Preşedintele Comisiei Europene, d. Jean Claude-Juncker, a declarat că votul britanicilor trebuie respectat, dar, în acelaşi timp, este nevoie ca guvernul britanic să clarifice cât mai rapid situaţia actuală pentru a evita prelungirea incertitudinii. În final s-a adresat d-lui Farage, spunându-i: „ai luptat pentru ieşire, poporul britanic a votat pentru ieşire, de ce mai eşti aici?” Fostul premier al Belgiei şi lider al grupului ALDE, d. Guy Verhofstadt, a mers mai departe şi a acuzat tabăra pro-Brexit de tactici desprinse din manualul de propagandă nazistă, ducând la crearea unui „climat de frică şi negativism.”

Răspunsul d-lui Farage nu s-a lăsat aşteptat. Acesta a acuzat Uniunea Europeană că se regăseşte într-o spirală a negării, prezicând faptul că Marea Britanie nu va fi ultimul stat care va părăsi UE. A fost acompaniat de dna Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional, care a declarat că votul de joi este cel mai important moment istoric de la căderea Zidului Berlinului. De asemenea, aceasta a adăugat că proiectul european nu este ireversibil, iar orice întârziere în implementarea deciziei din 23 iunie nu ar fi democratică.


RELATED ARTICLES