spot_img
AcasăComunicateBădălău, PSD: Gazul este esențial pentru dezvoltarea economică a României; trebuie să...


Bădălău, PSD: Gazul este esențial pentru dezvoltarea economică a României; trebuie să găsim soluții să grăbim exploatările de la Marea Neagră

Gazul este esențial pentru dezvoltarea economică a României, a spus, astăzi, Niculae Bădălău, senator PSD, la Forumul „Importanța geostrategică și economică a Mării Negre în actualul context european”, organizat de Financial Intelligence și România Durabilă.

El a precizat că politizarea economiei cu incompetenti a dus la ceea ce avem astazi: „Romania nu a reusit sa intre pe piete de nisa europene, sa intre in competitie cu tarile dezvoltate. Nu am reusit sa ne gasim calea. In fiecare an, avem deficit bugetar, ne certam pe marirea pensiilor, pe cheltuieli, dar nimeni nu discuta de venituri. Anul trecut, toate veniturile statului din redevente, cel mai mare proprietar, au fost de 450 milioane euro. Infim! Nu reusim sa gandim un proiect de tara vizavi de partea economica. Nu avem nicio sansa, nu putem face nimic fara bani.”

El a adăugat că trebuie să facem un efort ca exploatările gazelor din Marea Neagră să înceapă cât mai rapid: „Trebuie sa gasim solutii sa ducem gazele romanesti spre dezvoltarea industriei”.

Niculae Bădălău a mai spus: „Partidul din care fac parte a gresit foarte mult in economie. Reindustrializarea trebuie asumata de toti factorii politici. Din pacate, azi, ne ocupam de cu totul altceva. (…) Exploatarea gazelor de la Marea Neagra trebuie privita cu mare atentie, pentru dezvoltarea economiei si independenta energetica”.RELATED ARTICLES