AcasăComunicateGeorgian Pop, PSD: Dacă vom reuși, în toată criza politică, să adoptăm...

Georgian Pop, PSD: Dacă vom reuși, în toată criza politică, să adoptăm o nouă formă a legii offshore, va fi marele câștig al anului
Dacă vom reuși, în toată criza politică, să adoptăm o nouă formă a legii offshore, într-o manieră echilibrată, care să aducă beneficii și companiilor, și statului, va fi marele câștig al anului, a spus Georgian Pop, deputat PSD, la FORUMUL „Importanța geostrategică și economică a Mării Negre în actualul context european”, organizat de Financial Intelligence și România Durabilă.

El a spus: „Mi-am dorit foarte mult ca Exxon sa fie o companie care foreaza si exploateaza in Marea Neagră. În termeni miliari și de apărare, prezența Exxon ar fi însemnat pentru România o investiție de ordin strategic uriasă. Nu a fost sa fie.

Important e ce  vom face in continuare.

În 2020, trebuie sa spunem explicit, de la nivelul politicienilor, că este momentul ca gazul din Marea Neagră să fie extras.”

Georgian Pop a precizat ca nu incape comparatie intre proiectul gazelor din Marea Neagra si Rosia Montana, intrucat, spre deosebire de aur, pretul gazului se va deprecia: „Odata cu planul european Green Deal, va trebui sa facem o tranzitie energetica. Suntem in ultimul ciclu de dezvoltare energetica in care valoarea gazului e importanta. „


RELATED ARTICLES