AcasăComunicateCâștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 14,7%

Câștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 14,7%
Câștigul salarial mediu nominal net a fost în luna septembrie de 3.082 lei, în urcare față de luna precedentă cu 38 lei (+1,2%), arată datele transmise joi de Institutul Național de Statistică (INS). Comparativ cu luna septembrie a anului precedent, câștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 14,7%, scrie News.ro. În luna septembrie 2019, câștigul salarial mediu nominal brut a fost 5041 lei, cu 60 lei (1,2%) mai mare decât în luna august 2019, scrie News.ro.

De asemenea, indicele câștigului salarial real a fost 110,8% pentru luna septembrie 2019 față de aceeași perioadă a anului precedent.

În același timp, creșterile câștigului salarial mediu net s-au datorat realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (funcție de contracte/proiecte), cât și a disponibilizărilor de personal cu câștiguri salariale mai mici față de medie, din unele activități economice. Cele mai mari creșteri ale câștigului salarial mediu net au fost de 21,8% în extracția petrolului brut și a gazelor naturale, respectiv 17,6% în fabricarea produselor din tutun, potrivit sursei citate.

Câștigul salarial mediu net a înregistrat o ușoară scădere față de luna precedentă în sănătate și asistență socială (-0,9%).


RELATED ARTICLES