spot_img
AcasăInternaționalOMV bate palma pentru exploatarea unui sfert dintr-un zăcământ rusesc de gaz


OMV bate palma pentru exploatarea unui sfert dintr-un zăcământ rusesc de gaz

1,85 miliarde de dolari. Atât a plătit OMV pentru acordul cu Uniper SE în vederea achiziționării a 25% dintr-un proiect de exploatare din vestul Siberiei. Principalul acționar al celei mai importante companii românești de petrol și gaze anticipează că își va majora producția de gaz cu un volum aproximativ egal cu cel pe care-l obține din România, 100.000 de barili echivalent petrol pe zi.

Producția de gaze a OMV Petrom (în principal din România) s-a diminuat în ultimul trimestru al anului trecut la 92 mii barili echivalent petrol, de la 96 mii barili echivalent petrol pe zi în ultimul trimestru al anului 2015, notează portalul de ştiri economice Profit.ro. Potrivit unui comunicat al companiei austriece, la suma de 1,85 miliarde de dolari se vor adăuga și lichiditățile corespunzătoare bilanțului contabil de la data de 31 decembrie 2016. OMV anticipează că tranzacția de achiziționare a participațiunii de 24,99% din drepturile de exploatare a Yuzhno Russkoye va fi încheiată până la finalul acestui an, însă va intra în vigoare retroactiv, începând cu data de 1 ianuarie 2017. Pentru finalizarea tranzacției mai sunt necesare acordul co-acționarilor, dar și cel al autorităților ruse din domeniul concurenței .

Zăcământul de gaz Yuzhno Russkoye, la exploatarea căruia va deveni OMV acționar, este situat în vestul Siberiei. “Această achiziție va crea o nouă zonă centrală în portofoliul nostru de upstream, adăugând alte 100.000 barili echivalent petrol pe zi la nivelul de producție al OMV. După finalizarea tranzacției, OMV va produce 400.000 de barili echivalent petrol pe zi. Tranzacția face parte din strategia noastră și va reduce semnificativ costurile de producție ale OMV”, a declarat CEO-ul companiei, Rainer Seele. În 2016, producția totală de hidrocarburi a OMV s-a majorat la 315 milioane barili echivalent petrol pe zi, de la 309 milioane barili echivalent petrol pe zi în 2015, în pofida reducerii producției de petrol și gaze din România, cu 3,7%, respectiv 4,1%.RELATED ARTICLES