spot_img
AcasăInternaționalPutin anunță noi măsuri pentru rezolvarea problemei demografice a Rusiei


Putin anunță noi măsuri pentru rezolvarea problemei demografice a Rusiei

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a anunțat, cu doar patru luni înaintea alegerilor prezidențiale, că vor fi luate o serie de măsuri de politică familială pe fondul degradării situației demografice a țării, transmite AFP.

„Astăzi, în principal din motive conjuncturale, situaţia demografică din Rusia se degradează din nou”, a declarat preşedintele rus în cadrul unei reuniuni consacrate problemelor familiale.

„Această tendinţă era previzibilă, ea este legată de consecinţele ultimelor crize demografice profunde”, a adăugat el, referindu-se la „prăbuşirea demografică din perioada Marelui Război Patriotic (1941-1945) şi cea de la mijlocul anilor ’80”.

Potrivit demografilor ruși, sunt mult mai puține femei aflate la vârsta la care pot naște un copil, din cauza situației din anii 90 când s-au născut un număr mic de persoane, iar acest lucru conduce la o scădere a natalității.

Printre măsurile amintite de președintele rus este și deblocarea sumei în valoare de 144,5 miliarde de ruble (două miliarde de euro) în contul alocaţiilor destinate femeilor care aduc pe lume primul copil şi nu începând cu al doilea. Timp de 18 luni după naștere, acestea vor primi în medie 10.500 de ruble (aproximativ 150 de euro) pe lună.

„Avem nevoie să muncim eficient şi coerent în toate domeniile, atât pentru a reduce mortalitatea, cât şi pentru a stimula nivelul natalităţii”, a afirmat Vladimir Putin, îndemnând la „repornirea de la zero a politicii noastre de dezvoltare demografică”.


RELATED ARTICLES