spot_img
AcasăInternaționalRusia amenință că va bloca Facebook din 2018


Rusia amenință că va bloca Facebook din 2018

Autoritățile de la Moscova amenință că începând cu 2018 rețeaua de socializare Facebook va fi blocată pe teritoriul rusesc dacă gigantul IT nu va respecta legea recent implementată ce obligă toate companiile tehnologice să stocheze datele personale ale utilizatorilor în Rusia, conform AFP.

Șeful agenţiei de reglementare a telecomunicaţiilor, Aleksandr Jarov, a declarat că „respectarea acestei legi este obligatorie pentru toată lumea”. Totodată, acesta a adăugat că autoritățile vor face în așa fel încât legea să fie respectată, iar în caz contrar compania nu va mai putea să opereze pe teritoriul Rusiei.

Aleksandr Jarov a anunțat și că așteaptă ca Facebook să îl informeze în legătură cu măsurile pe care intenţionează să le ia şi că procedurile sunt posibile în 2018.

Rusia amenință că va bloca Facebook la câteva zile după ce compania americană a acceptat să furnizeze Congresului american conţinutul mesajelor care ar fi fost finanţate de Rusia, pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016.


RELATED ARTICLES