spot_img
AcasăInternaționalTesla a livrat 47.100 de mașini în primul semestru al acestui an


Tesla a livrat 47.100 de mașini în primul semestru al acestui an

Compania producătoare de autoturisme electrice, Tesla, a livrat în primul semestru aproximativ 47.100 de sedanuri şi SUV-uri, nivel inferior al estimărilor proprii.

Fondatorul companiei și CEO Elon Musk a spus că producţia de serie a automobilului Model 3 va începe în această săptămână, urmând ca în decembrie să ajungă la 20.000 de unităţi pe lună, transmite Reuters.

Reprezentanții Tesla susțin că deficitul mare de baterii proprii a redus producţia de vehicule până în iunie, dar se așteaptă ca al doilea semestru să fie mai productiv, astfel căTesla Model S şi Model X vor fi vândute mai bine decât în primele şase luni.

Majoritatea investitorilor se concentrează pe perspectivele avute de Model 3, iar unii analişti erau sceptici în privinţa lansării în iulie a producţiei, după mai multe amânări şi probleme de calitate care au afectat și lansările Model S şi Model X.

Acţiunile Tesla au crescut cu peste 60% în acest an, parţial ca urmare a aşteptărilor unui debut în forţă al producţiei Model 3, primul automobil al companiei destinat segmentului mediu al pieţei de automobile.

Tesla are o capitalizare de piaţă de 58 de miliarde de dolari, mai mare ca cea a General Motors şi Ford Motor, conform sursei citate.
Acţiunile Tesla au scăzut luni cu peste 2,5% în urma informaţiilor privind vânzările sub așteptări din primul semestru.


RELATED ARTICLES