spot_img
AcasăTechCresc investițiile pentru securitatea cibernetică


Cresc investițiile pentru securitatea cibernetică

Trei din cinci companii internaționale intenționează să crească alocarea de fonduri pentru analizarea datelor de criminalitate cibernetică, în următorii doi ani, reiese din ediția 2016 a studiului pe această temă a Ernst & Young (EY).

Conform cercetării, riscul de fraudă internă într-o companie se situează pe primul loc, cu 77% dintre răspunsuri, în clasamentul pericolelor. În același timp, riscul de pătrundere neautorizată în sistem sau cel de amenințare internă ocupă locul doi, cu 70%, informează Agerpres.

De asemenea, 69% dintre respondenți declară că mai au de făcut eforturi pentru a reuși să-și actualizeze procedurile antifraudă, inclusiv utilizarea instrumentelor de analiză a datelor de criminalitate cibernetică. Procentajul, însă, crește la 74% în cazul directorilor în poziții manageriale de top.

În ceea ce privește fondurile alocate FDA (Forensic Data Analytics), 55% dintre participanții la studiu susțin că acestea sunt suficiente. Per ansamblu valoarea este în scădere, față de 64% cât se consemnase în studiul EY din 2014. În acest context, trei din cinci respondenți afirmă că intenționează să cheltuiască mai mult pe astfel de instrumente IT în următorii doi ani. Totodată, 63% dintre cei chestionați afirmă că investesc cel puțin jumătate din bugetul alocat FDA în activități de monitorizare proactivă.

Studiul EY „Global Forensic Data Analytics Survey – Shifting into high gear: mitigating risks and demonstrating returns” a fost realizat la nivel global, în rândurile a 665 de directori executivi din nouă industrii, incluzând servicii financiare, industria farmaceutică și de sănătate, producție, energie și utilități.RELATED ARTICLES