spot_img
AcasăEconomieAfacerile din comerț s-au majorat cu 7,5%, în 2017


Afacerile din comerț s-au majorat cu 7,5%, în 2017

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, crescut cu 7,5% în anul 2017 comparativ cu anul 2016, în termeni nominali, arată datele Institutului Național de Statistică (INS), publicate miercuri.

Potrivit INS, majorarea cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata s-a datorat creșterii comerțului cu ridicata nespecializat (+16,5%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+14,6%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,8%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+5,9%), comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+5,2%) și comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+5,0%).

În același timp, s-au înregistrat și scăderi la comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (-1,4%) și la activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-1,2%).

Totodată, creșteri s-au înregistrat la comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+3,5%) și la comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+2,8%). Scăderi s-au înregistrat la comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (-3,1%), comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (-2,5%), activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-0,5%) și la comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (-0,2%).


RELATED ARTICLES