spot_img
AcasăComunicate43% dintre companiile mari din România prevăd creșterea numărului de angajări în...


43% dintre companiile mari din România prevăd creșterea numărului de angajări în 2023

Național, 22 martie 2023. Hipo.ro a lansat studiul Piața Forței de Muncă Hipo.ro în 2023 care cuprinde predicțiile a 222 de specialiști HR de la companii mari care activează pe piața din România. Referitor la numărul pozițiilor deschise în 2023, 43% dintre managerii si experții HR ai companiilor participante la studiu prevăd o creștere a recrutării în business și tehnologie. Cele două arii vor fi foarte bine reprezentate și la Angajatori de TOP București – cel mai mare eveniment de carieră din România. Evenimentul va avea loc între 31 martie și 1 aprilie la Sala Palatului, iar participarea este gratuită.

„Volumul generos de joburi, atât pentru profesioniști, cât și pentru juniori îl observăm nu doar în urma studiului Piața forței de muncă Hipo.ro în 2023, ci și la Angajatori de TOP – cel mai mare eveniment de carieră din România. 46% dintre companiile respondente consideră că numărul joburilor entry-level va crește în 2023, iar 54% estimează o mărire a numărului de oportunități pentru profesioniști. Majoritatea dintre aceste companii au confirmat deja prezența la Angajatori de TOP pe 31 martie – 1 aprilie 2023. Sunt anunțate 7000 de joburi pentru cei care își caută un loc de muncă!” – Dragoș Gheban, Managing Partner @Hipo.ro

„Pentru primăvara lui 2023 venim la Angajatori de TOP cu peste 80 de poziții disponibile, majoritatea în zona de studenți, proaspăt absolvenți și juniori cu până în 2 ani experiență, dar și cu poziții de seniori și manageri. Joburile sunt în echipele de audit, servicii financiare și contabilitate, dar și în IT, HR sau administrativ.”-  Ligia Badea, Head of HR @Mazars.

Din punct de vedere al procesului de recrutare, 88% dintre angajatori se așteaptă la o piață la fel de dificilă precum în 2022. 81% prevăd că nivelul de recrutare va fi la fel sau mai dificil. Doar 28% consideră că procesul de angajare va fi mai ușor. Piața forței de muncă devine, astfel, o piață a candidaților.

În ceea ce privește departamentele de activitate, conform rezultatelor studiului Piața Forței de Muncă Hipo.ro în 2023, cei mai mulți angajatori vor recruta în acest an în departamentele IT Software, Resurse Umane, Audit/Contabilitate și Inginerie. Spre deosebire de anul trecut, numărul companiilor care estimează că vor recruta în departamentul de logistică și achiziții este în creștere: 29.6% dintre angajatori estimează ca vor fi mai multe poziții în aceste departamente.

29% dintre companiile participante la studiu prevăd o creștere a numărului de joburi în inginerie. În ceea ce privește departamentele de contabilitate/finanțe, 28% dintre angajatori estimează că vor angaja mai mult anul acesta comparativ cu 2022.

Studiul Piața Forței de Muncă Hipo.ro în 2023 va fi lansat printr-un eveniment special din cadrul Angajatori de TOP. Cei interesați de obținerea unui loc de muncă primăvara aceasta pot participa la Angajatori de TOP București, pe 31 martie – 1 aprilie la Sala Palatului.

Despre Catalyst Solutions 

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 17 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:

  • ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc la Sala Palatului în București și la C.R.A.F.T de două ori pe an, în format fizic și online, pe hipo.ro. Aduce împreună peste 200.000 candidați și 80 angajatori la fiecare ediție;
  • DevTalks și DevCon, cele mai mari evenimente de IT din România care reunesc mii de profesioniști IT pasionați de Web, Java, Security, Big Data & Cloud, DevOps, Future of Engineering, Product Management, Digital Transformation, Mobile, QA&Testing și SAP.
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 150 de tineri români;
  • Cei Mai Doriți Angajatori este instrumentul din piață care măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor locali. Oferă o înțelegere cuprinzătoare asupra comportamentului candidaților și așteptărilor pe care le au în raport cu angajatorii din piața muncii actuală.





















RELATED ARTICLES