spot_img
AcasăComunicateAndreea NEGRU, Președinta ADAA: „Măsurile fiscale disperate vor crea o prăpastie între...


Andreea NEGRU, Președinta ADAA: „Măsurile fiscale disperate vor crea o prăpastie între mediul de afaceri și stat”

Faptul că se caută bani la buget nu mai reprezintă pentru nimeni o noutate. De asemenea, întreg mediul de afaceri așteaptă să vadă de unde se taie și unde se cresc taxele. Vorbim de ani de zile de predictibilitate și de nevoia unei strategii fiscale coerente. Introducerea de taxe și impozite „surpriză” în dorința de a aduna mai mulți bani la buget nu va face altceva decât să adâncească prăpastia dintre privat și stat, va constrânge mediul de afaceri să ia măsuri pentru a contracara efectele imediate și, evident, nu vor avea efectul scontat al colectării.

Andreea Negru, doctor în economie, președinta Asociației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA, a declara :

„Comunitatea de afaceri are nevoie de un cadru fiscal stabil și echitabil pentru a se simți susținută în eforturile sale.  Astăzi vorbim de noi taxe și impozite ce vor fi introduse în economie pentru atenuarea escaladării deficitului bugetar. Cu toate acestea, Guvernul trebuie să își asume o abordare echilibrată: introducerea lor începând cu anul viitor și corelarea acestora cu reduceri de cheltuieli bugetare pentru a se vedea rezultatele și a crește încrederea într-o abordare profesionistă a actului guvernamental. În caz contrar, măsurile  fiscale disperate vor crea o prăpastie între mediul de afaceri și stat”.

Stabilitatea fiscală în cadrul întregului an fiscal este crucială pentru dezvoltarea și prosperitatea mediului de afaceri, iar respectarea principiului taxelor constante pe parcursul întregului an fiscal reprezintă un pilon esențial al succesului și creșterii economice. Modificările frecvente ale taxelor vor conduce la confuzie și erori în raportarea fiscală, ceea ce va duce la sancțiuni și cheltuieli suplimentare pentru afaceri.

„Atunci când Guvernul respectă promisiunea de a nu impune taxe surpriză sau schimbări fiscale masive în mijlocul anului, se creează o atmosferă de cooperare și parteneriat între sectorul privat și autoritățile publice. Când însă apar modificări ale regulilor în timpul jocului, apar și disfuncționalități în economie”, a concluzionat Andreea Negru.

Stabilirea unor taxe constante pe tot parcursul anului fiscal oferă afacerilor certitudinea și predictibilitatea de care au nevoie pentru a-și planifica investițiile și activitățile. Atât timp cât nu vor exista schimbări bruște și neprevăzute în ceea ce privește impozitele și taxele, întreprinzătorii pot lua decizii informate și strategice în privința extinderii afacerii, angajării de personal sau realizării de investiții în noi tehnologii sau facilități.

















RELATED ARTICLES