spot_img
AcasăComunicateFinancial Intelligence organizează, luni, 18 septembrie, a șasea ediție a FORUMULUI PIEȚEI...


Financial Intelligence organizează, luni, 18 septembrie, a șasea ediție a FORUMULUI PIEȚEI DE CAPITAL

București, 15 septembrie 2023. Financial Intelligence organizează, luni, 18 septembrie 2023, de la ora 10:30, a șasea ediție a FORUMULUI PIEȚEI DE CAPITAL, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Evenimentul va putea fi urmărit și online, LIVE, pe www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence și pe canalul de Youtube Financial Intelligence.

Bursa de Valori București este la maxim istoric. Principalul indice, BET, care include cele mai tranzacționate 20 de companii listate pe Piața Reglementată, a depășit recent 14.000 de puncte, cu o apreciere de peste 20% în 2023.

În plus, piața de capital din România a înregistrat o serie succesivă de recorduri la nivelul primelor șapte luni ale acestui an.

Numărul investitorilor de pe piața de capital din România a continuat să crească și a ajuns la finalul primului semestru din 2023 la aproape 160.000 de investitori, potrivit datelor Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI). Prin comparație, în 2019 erau aproape 54.000 de investitori. Acest lucru înseamnă o creștere de 200% realizată într-un ultimii cinci ani.

BVB a găzduit, recent, și cel mai mare IPO din istoria sa.

Hidroelectrica s-a listat în acest an la Bursa de Valori București, prima zi de tranzacționare a acțiunilor societății fiind 12 iulie 2023, după un IPO în care Fondul Proprietatea și-a vândut deținerea de 20% din companie, pentru 1,9 miliarde euro.

Listarea Hidroelectrica a creat premisele pentru o promovare a BVB la statutul de piață emergentă de către agenția MSCI. 

Speakeri de renume vor dezbate cele mai importante subiecte din sectorul pieței de capital:

  • Dezvoltarea pieței de capital, după IPO-ul Hidroelectrica;
  • Perspectiva promovării Bursei de Valori București la statutul de piață emergentă de către MSCI;
  • Perspective pentru noile IPO-uri ale companiilor private sau de stat;
  • Noi produse la BVB; Stadiul dezvoltării Contrapărții Centrale;
  • Emitenții BVB – focus pe sustenabilitate;
  • Educația financiară a publicului din România;
  • Reglementări pentru criptomonede și Forex.

DESCARCAȚI AGENDA AICI!

Speakerii evenimentului sunt: Sebastian BURDUJA, Ministrul Energiei; Mihai-Călin PRECUP, Secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului; Ștefan NANU, Director General, Direcţia Generală de Trezorerie şi Datorie Publică, Ministerul Finanțelor Publice; Gabriel GRĂDINESCU, Vicepreședinte, Autoritatea de Supraveghere Financiară; George TUȚĂ, Deputat PNL, Chestor al Camerei Deputaţilor; Claudiu NĂSUI, Deputat USR, Membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, Camera Deputaților; Adrian TĂNASE, Director General, BVB; Cristian AGALOPOL, Securities Services Head pentru Europa Centrală, Citibank; Claudiu CERCEL, Director General Adjunct, Coordonatorul Polului Piete Financiare, BRD; Mihail ION, Vicepreședinte, Piețe de capital, Investiții și Planificare Financiară Personală, Raiffeisen Bank Romania; Aurel BERNAT, Director Executiv, Instituții Financiare și Investor Relations, Banca Transilvania; Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație, ALRO; Răzvan POPESCU, Director General, S.N.G.N. ROMGAZ; Alexandru CHIRIȚĂ, Director General, Electrica; Viorel PANAIT, Director General, Comvex; Gabriel ȚECHERĂ, Director Guvernanță Corporativă și Relații cu Investitorii, TTS; Valentin BUDEŞ, CFO Sphera Franchise Group; Peter DE BOER, BoD Member & Investor Relations Manager/Membru CA & Manager IR, DN AGRAR; Ovidiu DUMITRESCU, D-CEO Investimental; Bogdan CEUCA, Șef Departament Tranzacționare, Transilvania Investments; Valentin ALBU, Chief Financial Officer, Roca Industry; Liviu TĂNASE, Director Dezvoltare, HVAC Systems; Alexandru BONEA, CEO Meta Estate Trust; Daniela ȘERBAN, Președinte ARIR; Horia GUSTĂ, Președinte AAF, Gabriela HÂRȚESCU, Decan și Chief Operating Officer, Envisia – Boards of Elite.

Evenimentul va fi moderat de Ancuța STANCIU, Membru Fondator și Redactor Șef la Financial Intelligence și Adina ARDELEANU, Membru Fondator și Redactor Șef Adjunct la Financial Intelligence.

Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!

PARTENERI: ABIEC – Asociația Marilor Consumatori Industriali de Energie, ALRO, Comvex, Hidroelectrica, Banca Transilvania, Lion Capital, TTS (Transport Trade Services), Raiffeisen Bank, Impact Developer & Contractor, Investimental, Sphera Francize Group, Evergent Investments, BRK Financial Group, Infinity Capital Investment, ROCA Industry, Meta Estate Trust, OMV Petrom, Electrica, Electrica Furnizare, Asociația Administratorilor de Fonduri – AAF, TeraPlast, HVAC Systems, Transilvania Investments, Romgaz, Bursa de Valori București, ATP Group, ATP Trucks, BRD Groupe Societe Generale, DN Agrar, Depozitarul Central, One United Properties, Aquila, SIF Muntenia, Anadolu Automobil Rom, OTP Asset Management, SourceLess, Aages, Goldring, Estinvest, Băiculescu și Asociații.

 

PARTENERI INSTITUȚIONALI: ARIR.ro – Asociația Română pentru Relația cu Investitorii, PWN Romania, Consiliul National al IMM-urilor din Romania, ADAA – Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, ICSS Ltd., British Romanian Chamber of Commerce (BRCC).

 

PARTENER EDUCAȚIONAL: Envisia – Boards of Elite

 

PARTENERI MEDIA: AGERPRES, România Durabilă, Revista Economistul, ClubEconomic.ro, The Diplomat-Bucharest, Revista CARIERE, FinZoom.ro, New Money, Invest Club, BiziLive.tv.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

 

***

DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE

 Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare www.financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cybersecurity.

Într-o perioadă în care presa de calitate a devenit o raritate, o echipă de profesioniști în jurnalism și comunicare, cu experiență de peste 20 de ani în presa economică și organizare de evenimente de business, au pus bazele unui proiect curajos – un adevărat sprijin pentru oamenii de business și un important reper pentru dezvoltarea afacerilor.

În cei 5 ani de la înființare, Financialintelligence.ro a cunoscut o creștere spectaculoasă și a înregistrat un trafic de aproximativ 14 milioane de afișări, din care 3 milioane de afișări s-au înregistrat în ultimele 12 luni, și 6 milioane de utilizatori unici, din care 1,4 milioane de utilizatori unici au accesat site-ul în ultimele 12 luni.

Ne adresăm oamenilor de business – decidenți, cu studii superioare, statut social ridicat, venituri peste medie, atât bărbați, cât și femei: top și middle manageri din domenii de activitate diverse, oficiali ai autorităților de stat, politicieni, ambasadori, antreprenori, studenți și tineri care vor să intre în mediul de business.

51,7% din publicul Financial Intelligence este format din bărbați, iar 48,3% sunt femei. 23,86% dintre cititori au între 25 și 34 de ani, 26,23% au vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, iar încă 21,71% dintre aceștia sunt persoane cu vârste cuprinse între 45-54 de ani.

Avem independență față de orice partid politic, instituții de stat sau alte grupuri de interese, politice sau comerciale, interne sau externe, servicii secrete și milităm pentru progres, libertate, drepturile omului și prosperitate.

















RELATED ARTICLES