spot_img
AcasăComunicateNicolae CIUCĂ, Președintele Senatului României, a confirmat participarea la Dezbaterea ”MAREA INDUSTRIE...


Nicolae CIUCĂ, Președintele Senatului României, a confirmat participarea la Dezbaterea ”MAREA INDUSTRIE – CONTRIBUTOR IMPORTANT LA PIB-UL ROMÂNIEI”, 31 octombrie 2023

Bucuresti, 30 octombrie 2023. Financial Intelligence, în parteneriat cu ABIEC – Asociația Marilor Consumatori Industriali de Energie din România, organizează Dezbaterea ”MAREA INDUSTRIE – CONTRIBUTOR IMPORTANT LA PIB-UL ROMÂNIEI”, pe 31 octombrie 2023, de la ora 10:30.  Cu această ocazie, Vasile IUGA, Partener, Valorem Business Advisers, va prezentat Studiul Valorem „Impactul industriei în economia națională”.

Criza energetică a generat provocări semnificative pentru marea industrie din România, care era deja afectată de blocajele survenite în perioada crizei COVID. În acest context, unele companii au fost nevoite să închidă temporar sau să reducă semnificativ activitatea unor unități de producție, ceea ce a dus la creșterea importurilor și la adâncirea deficitelor comerciale.

Marea industrie este printre principalii investitori și contributori la PIB-ul României, angajând peste 10% din totalul salariaților din România și fiind printre principalii plătitori de taxe atât la nivel național cât și la nivel local. Reducerea activității marii industrii ar putea duce la:

  • Dispariția unor furnizori cheie pentru sectoare esențiale ale economiei;
  • Apariția unor vulnerabilități strategice în economie;
  • Pierderea unor oportunități strategice de dezvoltare în industriile viitorului.

Ne-au confirmat participarea: Nicolae CIUCĂ, Președinte, Senatul României; Florin-Marian SPĂTARU, Consilier de stat, Cancelaria Prim-Ministrului; Dan DRĂGAN, Secretar de stat, Ministerul Energiei; Tudor CONSTANTINESCU, Consilier Principal al Directorului General pentru Energie, Comisia Europeană; Teodora PREOTEASA, Secretar de stat, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; Lucian RUSU, Secretar General Adjunct al Guvernului României; Virgil POPESCU, Președinte, Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, Camera Deputaților; Daniel ZAMFIR, Președinte, Comisia Economică, Industrii şi Servicii, Senatul României; Bende SANDOR, Președinte, Comisia pentru Industrii și Servicii, Camera Deputaților; Lorant ANTAL, Președinte, Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, Senatul României; Cristina PRUNĂ, Vicepreședinte, Comisia de Industrii și Servicii, Camera Deputaților; Radu Mihai POPA, Membru în Comisia pentru Industrii și Servicii, Camera Deputaților; Lucian Ioan RUS, Secretar de stat, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului; Bogdan CHIRIȚOIU, Președinte, Consiliul Concurenței; Mircea MAN, Vicepreședinte, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE); Marian NĂSTASE, Președinte, Asociația Marilor Consumatori Industriali de Energie (ABIEC); Frederic AUBET, Director General, ROMCIM; Ajay AGGARWAL, Președinte, LIBERTY Steel Group Europe, și Chairman of the Board, LIBERTY Galați și Josh ZACHARIAS, CEO, Azomureș.

Evenimentul va fi transmis și online, LIVE, pe site-ul www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence și pe canalul de Youtube Financial Intelligence.

Traducerea va fi asigurată de Biroul de Traduceri Champollion.

Parteneri media: Agerpres, România Durabilă, Economistul, Club Economic, The Diplomat Bucharest, Finzoom, New Money, Bizi Live TV.

***

FINANCIAL INTELLIGENCE

Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare www.financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau tehnologie.

În cei 5 ani de la înființare, Financialintelligence.ro a cunoscut o creștere spectaculoasă și a înregistrat un trafic de aproximativ 14 milioane de afișări, din care 3 milioane de afișări s-au înregistrat în ultimele 12 luni, și 6 milioane de utilizatori unici, din care 1,4 milioane de utilizatori unici au accesat site-ul în ultimele 12 luni.

ABIEC

Asociația Marilor Consumatori Industriali de Energie (ABIEC) este o organizație profesională non profit, independentă, neguvernamentală, având ca principal scop desfășurarea de activități în vederea sprijinirii, asigurării unei mai mari vizibilități a industriei și a sectorului de producție din România prin susținerea, promovarea, reprezentarea intereselor agenților economici – producătorilor din diverse sectoare ale industriei care se califică drept mari consumatori de energie în conformitate cu dispozițiile legale. Membrii ABIEC (Liberty Steel, Tenaris Silcotub, ALRO, Saint Gobain Glass, Azomureș, Arcelor Mittal Hunedoara, Romcim, BA Glass) cumulează o cifră de afaceri de circa 4,5 miliarde de euro și au peste 14.000 de angajați. Companiile membre ABIEC au un impact total de 1,8% din PIB si susțin peste 104.000 de salariați în economie. Investițiile planificate de membrii ABIEC depășesc 3,6 miliarde EUR; companiile plătesc anual taxe, impozite si contribuții de 336 milioane de euro EUR.


RELATED ARTICLES