spot_img
AcasăComunicateS-a lansat TOP 100 Cei mai doriți angajatori din România în 2023


S-a lansat TOP 100 Cei mai doriți angajatori din România în 2023

14.446 de candidați au participat la studiu

Național, 12 mai 2023. Catalyst Solutions revine cu ediția a 18-a a studiului Cei mai doriți angajatori, derulat în perioada decembrie 2022 – aprilie 2023. Cei 14.446 de respondenți au studii superioare în științe sociale, business, inginerie și IT&C. Alături de Topul 100 Cei mai doriți angajatori, realizat la nivel național, studiul cuprinde informații despre comportamentul și așteptările candidaților pentru companiile din piața muncii actuală românească. Studiul a fost lansat în cadrul evenimentului EBcon 2023, pe 11 mai.

Desfășurat timp de 18 ani consecutiv, studiul Cei mai doriți angajatori este, la momentul actual, cel mai cuprinzător instrument care măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor la nivel național. Întrebarea „Care este topul primilor 5 angajatori pentru care îți dorești să lucrezi?” primește 14.446 de răspunsuri libere și neasistate. Participanții la studiu sunt, atât tineri la început de carieră, cât și profesioniști din România, din domeniile științe sociale, business, ingingerie și IT&C. Pe baza răspunsurilor oferite de ei, Catalyst Solutions lansează, în fiecare an, TOP 100 Cei mai doriți angajatori:

„Este o onoare pentru noi să fim recunoscuți ca Cel mai Dorit Angajator din România!
Această recunoaștere este o dovadă a muncii și a dedicării angajaților noștri, care sunt devotați în a face din Microsoft un loc de muncă extraordinar și în a promova inovația în industria tehnologică. Suntem mândri să cultivăm o cultură de colaborare, diversitate și incluziune, în care valorizăm și sărbătorim perspectivele unice ale fiecărui membru al echipei noastre. Angajații noștri sunt în centrul a tot ceea ce facem și ne străduim să investim în creșterea, dezvoltarea și bunăstarea lor. În timp ce ne uităm către viitor, suntem entuziasmați de numeroasele oportunități de a continua să inovăm și să oferim produse și servicii de clasă mondială clienților noștri. Vă mulțumim că ați ales Microsoft ca Cel mai Dorit Angajator din România.” spune Adina Vidroiu, HR Director Romania, Moldova si Ungaria la Microsoft.

„Reușim, în fiecare an, să derulăm proiecte care le pun în valoare munca de zi cu zi a colegilor noștri. Treaba bine făcută pe care ei o desfășoară este exemplul cel mai bun care ilustrează felul în care funcționează cultura noastră organizațională, precum și valorile în care compania crede cu tărie: mentalitatea de învingător, încrederea, libertatea de a acționa și solidaritatea. Reușim astfel, prin muncă în echipă, să demonstrăm că oamenii sunt cei care pun lucrurile în mișcare, care modelează viitorul și care îmbunătățesc în mod continuu fiecare aspect al activității din companie. Le mulțumesc tuturor celor care pun viitorul în mișcare în fiecare zi, lor li se datorează acest rezultat!” Lucia Brădean Iliescu, Head of HR la Continental România.

Alături de anunțarea celor mai doriți angajatori din România în 2023, studiul oferă informații valoroase pentru antreprenorii și specialiștii iHR în ceea ce privește opiniile și comportamenul candidaților actuali din piața muncii.

Spre exemplu, 71% dintre respondenți aleg angajatorul în funcție de pachetul salarial pe care acesta îl pune la dispoziție. Pentru 50% dintre candidați este important să aibă acces la beneficii atractive. Starea de wellbeing la locul de muncă poate fi asigurată printr-un job sigur, printr-o atmosferă de lucru plăcută și prin echilibrul dintre viața profesională și cea personală a angajatului. Cele 3 argumente se regăsesc în topul criteriilor de alegere a angajatorului pentru 14.446 de respondenți.

Comparând rezultatele cu cele din anul precedent, se remarcă o constantă în alegerile candidaților. Spre exemplu, pachetul salarial atractiv rămâne pe prima poziție în topul voturilor. Procentele sunt destul de similare și în ceea ce privește celelalte criterii de selecție ale angajatorului. Stabilitatea locului de muncă a fost aleasă anul acesta în proporție de 46%, în timp ce anul trecut, voturile s-au ridicat la 50%. Diferența este minoră, iar astfel se deduce faptul că nevoile candidaților din 2022 au rămas aceleași și în 2023.  Datele de anul trecut privind cele mai importante criterii în alegerea angajatorului pot fi observate în imaginea de mai jos.

O întrebare care este adresată pentru prima oară respondenților în cadrul studiului face referire la ceea ce înseamnă pentru candidați flexibilitatea la job. Peste jumătate dintre ei (54,9%) înțeleg printr-un program flexibil posibilitatea de a-și organiza task-urile într-un interval orar ales, cu respectarea timpului de lucru prevăzut în contractul de muncă.

Datele colectate au fost prelucrate și organizate în funcție de interesele respondenților pentru anumite industrii, precum și de istoricul lor academic și profesional. Printre aceste industrii se numără: Business, Engineering, IT&C, Retail, FMCG, Outsourcing/BPO.

Aici pot fi accesate mai multe date din studiul Cei mai doriți angajatori din România în 2023 despre comportamentul candidatului pe piața muncii în 2023.

Cei interesați de mai multe informații pot trimite un e-mail la adresa: angajatori@catalyst.ro.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 17 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:

  • DevTalks, cea mai asteptată conferință IT, care reunește 3.500 de profesioniști pasionați de web, online, cloud computing, big data și alte tehnologii sau trenduri IT.
  • DevCon, cea mai influentă conferință dedicată profesioniștilor IT. Pe 1 și 2 Noiembrie vor avea loc 9 conferințe dedicate, care ating o varietate de tehnologii și arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, și nu numai.
  • www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc pe hipo.ro de două ori pe an și aduce impreuna 200.000+ candidați și 80 angajatori la fiecare ediție;
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români;
  • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.












RELATED ARTICLES