spot_img
AcasăEconomieAmendă-record pentru VW în cazul măsluirii testelor de poluare


Amendă-record pentru VW în cazul măsluirii testelor de poluare

Amendă-record pentru Voslkwagen în cazul măsluirii testelor de poluare! Un judecător din Statele Unite a decis ca producătorul german de automobile să plătească 14,7 miliarde de dolari în urma scandalului legat de modificarea rezultatelor testelor privind emisiile de noxe.

În urma înţelegerii, producătorul auto din Germania a fost de acord să plătească 10 miliarde de dolari pentru compensaţii pentru proprietari sau pentru retragerea automobilelor. Restul de 4,7 miliarde de dolari va merge către programe de reducere a emisiilor de gaze şi proiecte de maşini ecologice, notează Mediafax, care citează BBC.

Maşinile implicate în scandal vor putea fi răscumpărate de Volkswagen la preţul anterior scandalului sau vor putea fi remediate, dacă organismele de control vor aproba modificările. Mai mult, posesorii vor primi compensaţii între 5.000 şi 10.000 de dolari, în funcţie de vechimea autovehiculului.

Volkswagen a instalat un soft în maşinile diesel vândute la nivel mondial care modifica rezultatele testelor de emisii poluante. Producătorul german a declarat că ste vorba de peste 11 milioane de maşini. Scandalul a influenţat afacerile companiei, reputaţia firmei şi a dus la demisia directorului executiv, Martin Winterkorn.


RELATED ARTICLES