Compania Apa Nova s-a întâlnit vineri, la sala Palatului cu peste 1 500 de reprezentanți ai asociațiilor de propietari din București, discuțiile din cadrul acestui eveniment fiind centrate pe probleme cum ar fi tarifele practicate de furnizorul de apă și servicii de canalizare, disfunctionalitățile întâmpinate în furnizarea acestora, dar și noua abordare a modului de comunicare cu abonații.
Printre aceste subiecte noua conducere Apa Nova le-a propus președinților de asociații de proprietari din București un program pilon de schimbare a rețelelor vechi din apartamente.
„Vrem să lucrăm cu Veolia şi în apartamentele dvs. Gândim către asociaţiile de proprietari un abonament prin care să venim în permanenţă să verificăm starea reţelei. În luna august cel târziu, pe noua platformă de responsabilitate socială a companiei, vom alege trei-patru blocuri şi cu o mică cofinanţare din partea asociaţiilor de proprietari 10 -15% să schimbăm reţelele interioare, pentru că vreau să vedeţi ce înseamnă calitate după ce schimbi acele reţele vechi de 30-40 sau 50 de ani. Vă garantez că acele blocuri vor fi alese pe bune“, a declarat vineri Mădălin Mihailovici, directorul general al Apa Nova Bucureşti.
Veolia Environnement este o companie franceză activă în patru domenii: apă, energie, transport și management-ul deșeurilor. Veolia este cel mai mare distribuitor de apă din lume listat la bursă. Veolia deține din anul 2000 regia de distribuție și canalizare Apa Nova prin grupul francez Veolia Water, alături de municipalitatea București.
Se pare că reprezentații asociațiilor de proprietari nu s-au mulțumit doar cu această propunere din partea companiei și au cerut explicații pentru disfncționalitățile legate de furnizarea serviciilor de apă și canal, dar și despre tarifele practicate de furnizor. O altă problemă ridicată de bucureșteni a fost calitatea apei. Conducerea companiei a explicat că fiecare stație de tratare are mai multe sisteme de filtrare, iar în momentul în care apar probleme sistemul se închide automat, iar apa nu mai este furnizată în rețea.
Directorul general al instituției a precizat că pe o scală de la 1 la 33, Bucureștiul se găsește pe locul 29 în ceea ce priveste tarifele la serviciile pe care le oferă. Reprezentanții Apa Nova au precizat că în prezent tariful la furnizarea apei potabile a scăzut anul acesta de două ori, exceptând reducerea TVA, iar pețui unui metru cub de apă este acum de 4,13 lei.
În încercarea de a răspunde la toate întrebările, Apa Nova a propus tuturor celor prezenți la eveniment să pună mai multe întrebări în scris, angajându-se să dea un răspund în cel mult 2 săptămâni.
Sursa: adevarulfinanciar.ro