spot_img
AcasăEconomieApicultorii primesc subvenții de 32,5 milioane de lei anual între 2017-2019


Apicultorii primesc subvenții de 32,5 milioane de lei anual între 2017-2019

Programul de sprijin pentru apicultori în perioada 2017-2019 a fost aprobat vineri de către guvern, program prin intermediul cărora apicultorii vor primi un ajutor financiar în valoare de 97.626.000 lei. Termenul de depunere a cererilor de finanţare pentru programul apicol este 1-15 august 2017.

„Actul normativ adoptat astăzi facilitează accesul beneficiarilor la această formă de sprijin şi extinde programul astfel încât să poată fi decontate mai multe activităţi. Astfel, s-a avut în vedere ca apicultorii, membri ai cooperativelor agricole, să poată utiliza în comun utilaje apicole, achiziţionate prin intermediul acestora în cadrul acţiunii «asistenţă tehnică pentru apicultori şi organizaţiile de apicultori», având în vedere atât rolul acestor forme asociative de a procesa şi valorifica în comun producţia de miere de albine a membrilor, cât şi preţul ridicat al utilajelor”, conform unui comunicat al guvernului.

Apicultorii beneficiază de sprijin financiar începând cu anul 2008 în cadrul măsurilor cuprinse în Programul Național Apicol, elaborat de fiecare stat membru al Uniunii Europene pentru o perioadă de 3 ani şi care se aprobă prin Decizie a Comisiei Europene.

”În perioada 2008 – 2016, Programul Naţional Apicol a avut aproximativ 50.000 de solicitări finanţate, depuse de apicultori, persoane fizice, persoane fizice autorizate sau juridice, organizaţi în asociaţii de crescători de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producători, constituite conform legislaţiei în vigoare”, menţionează sursa citată de News.ro.RELATED ARTICLES