spot_img
AcasăEconomieAutorităţile române au capturat în primele nouă luni ţigarete în valoare de...


Autorităţile române au capturat în primele nouă luni ţigarete în valoare de 56 milioane lei

În primele nouă luni ale anului, autorităţile române au capturat peste 110 de milioane de ţigarete de contrabandă, cu aproape 60% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor centralizate pe stopcontrabanda.ro, iar valoarea totală pe piaţa neagră a ţigaretelor confiscate în primele nouă luni ale anului de către autorităţile române se ridică la peste 56 de milioane de lei.

De asemenea, România are cel mai ridicat nivel al contrabandei cu ţigarete din Europa de Est. România are 2.000 de km de graniţă cu ţări non-UE, în care preţul tutunului poate fi de până la şase ori mai mic, potrivit News.ro.

Traficul ilicit de ţigări prejudiciază anual statul român cu peste 650 milioane de euro (aproximativ 3 miliarde de lei).

Fiecare container de ţigări ilegale înseamnă 1 milion de euro profit pentru reţelele de contrabandă. Date ale Interpol arată că traficul ilicit de ţigări este un catalizator pentru traficul de droguri, arme, persoane şi chiar activităţi teroriste.RELATED ARTICLES