spot_img
AcasăEconomieDell urmează să anunțe semnarea unui acord privind vânzarea diviziei de servicii...


Dell urmează să anunțe semnarea unui acord privind vânzarea diviziei de servicii IT pentru 3,5 miliarde de dolari

Producătorul american de computere Dell Inc urmează să anunțe luni semnarea unui acord privind vânzarea diviziei sale de servicii IT către grupul japonez Nippon Telegraph & Telephone Corp. pentru 3,5 miliarde de dolari, conform Reuters.

Divizia de servicii IT a grupului Dell, cunoscută anterior sub denumirea de Perot Systems este un important furnizor de servicii de consultanță IT pentru spitale și departamente guvernamentale. Compania a fost înființată în 1988 de Ross Perot,  fost candidat la președinția SUA și apoi preluată în 2009 de Dell pentru 3,9 miliarde de dolari.

Pentru NTT Data Corp. aceasta va fi cea mai mare achiziție din istoria companiei, care va dobândi astfel o prezență mai mare pe piața din SUA, unde grupul nipon dorește să se extindă. Anunțul unui acord depinde însă de aprobarea tranzacției de boardul NTT Data, care urmează să se întâlnească luni.

Potrivit surselor, Dell este interesat să vândă și alte două afaceri, Quest Software companie specializată în managementul IT) și SonicWall (furnizor de soluții de criptare a e-mail-urilor și securitatea datelor) pentru care ar putea primi o sumă totală de 4  miliarde de dolari. Toate aceste tranzacții fac parte dintr-un plan mai amplu al Dell privind vânzarea unor afaceri secundare pentru a reduce o parte din datoriile de 43 de miliarde de dolari pe care și le-a asumat în urma achiziției furnizorului de soluții de stocare de date EMC Corp pentru aproximativ 60 miliarde de dolari.

Sursa: agerpres.ro


RELATED ARTICLES