spot_img
AcasăEconomieDirectorul diviziei Deutsche Bank în Israel, arestat pentru ilegalităţi cu TVA


Directorul diviziei Deutsche Bank în Israel, arestat pentru ilegalităţi cu TVA

Directorul general al diviziei din Israel al Deutsche Bank, Boaz Schwartz, a fost arestat marţi pentru raportarea incorectă a TVA în tranzacţiile clienţilor. Cazul se adaugă numeroaselor litigii care au afectat cea mai mare bancă din Germania în ultimii opt ani, informează agenția de presă News.ro, care citează Bloomberg.

Schwartz, suspectat că a raportat incorect tranzacţii în valoare de 550 de milioan de şekeli (146 milioane dolari), a fost arestat marţi, la o zi după ce autorităţile fiscale au percheziţionat birourile băncii din Israel, confiscând laptopurile şi telefoanele mobile ale angajaţilor, se arată într-un comunicat al Autorităţii Fiscale din Israel. El a fost ulterior eliberat sub control judiciar de un tribunal din Ierusalim.

Tranzacţiile au fost raportate ca şi cum ar fi fost efectuate de rezidenţi străini, evitându-se plata TVA de 17%, potrivit fiscului. Deutsche Bank a anunţat că va colabora în cadrul investigaţiei şi că a acţionat în concordanţă cu legislaţia israeliană şi internaţională.

Costurile legate de litigii au provocat Deutsche Bank pierderi timp de doi ani consecutiv şi i-au pătat reputaţia. De la venirea la conducerea băncii a directorului general John Cryan, în iulie 2015, costurile provocate de litigii s-au ridicat la circa 5 miliarde de euro.

Deutsche Bank a înregistrat în 2015 venituri de 9 milioane de euro în Israel, potrivit datelor companiei. În anul respectv, banca germană avea 11 angajaţi în Israel.RELATED ARTICLES