Acasă Economie Donald Trump bate în retragere în privința legii “Obamacare”

Donald Trump bate în retragere în privința legii “Obamacare”

0
126
sursa: nationalreview.com


Nici nu s-a instalat bine pe fotoliul de la Casa Albă și bate deja în retragere. Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, ia în calcul renunţarea la una dintre promisiunile din campanie, afirmând, într-un interviu acordat cotidianului financiar Wall Street Journal şi publicat vineri, că reforma sistemului de sănătate introdusă de actualul preşedinte, supranumită “Obamacare”, ar putea fi doar schimbată, nu anulată.

În campania electorală, Donald Trump a promis că va elimina Obamacare chiar în prima zi de mandat. Trump îşi va începe mandatul de patru ani la Casa Albă în 20 ianuarie 2017.  În interviul acordat publicaţiei financiare, președintele ales al SUA şi-a nuanţat poziţia din campanie, afirmând că schimbarea de poziţie vine după întâlnirea de joi cu preşedintele actual, Barack Obama, scrie NEws.ro.

Obama i-a sugerat lui Donald Trump să păstreze mai multe părţi ale Affordable Care Act. “I-am spus că voi analiza sugestiile sale şi, din respect, o voi face”, a spus Trump, în interviul acordat la New York, în turnul care îi poartă numele.  Preşedintele ales a precizat că legislaţia “Obamacare va fi fie modificată, fie anulată, fie înlocuită”.

Legislaţia pentru extinderea accesului la sănătate (Affordable Care Act), supranumită Obamacare, a fost introdusă în 2010 şi este nepopulară în rândul multor americani, deoarece a mărit contribuţiile la asigurările de sănătate pentru contribuabili. Sumele astfel obţinute finanţează accesul la servicii de sănătate al americanilor care nu plătesc contribuţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here