Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri susține dezvoltarea rurală

0
58


Beneficiarii publici locali pot accesa noul produs de finanțare Garantarea Economiei Rurale (GER), lansat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), se arată într-un comunicat de presă al instituției, transmis luni AGERPRES. “Noul produs de garantare (…) reprezintă pentru Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri un pilot al noii strategii de repoziționare și dezvoltare. Susținerea ecosistemului antreprenorial românesc, a economiei în general, presupune o abordare personalizată a potențialilor beneficiari. Am identificat o serie de oportunități la nivelul segmentului public local și am dezvoltat noul mecanism de garantare pentru a facilita implementarea proiectelor ce pot beneficia de finanțarea AFIR. Estimăm un potențial de peste 2.000 de proiecte la nivel național, ce pot genera atragerea a peste 180 de milioane de euro, fonduri destinate dezvoltării rurale’, a declarat Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM.

De asemenea, acest produsul de garantare este destinat beneficiarilor publici care propun proiecte la nivelul Grupurilor de Acțiune Locală și conține două facilități: garanția FNGCIMM pentru plata avansului prevăzut în contractele de finanțare încheiate cu AFIR în Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, respectiv garanția creditului bancar pe care beneficiarii îl pot accesa pentru finanțarea investiției.

În același timp, garanția Fondului este de maximum 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar și se emite la solicitarea instituțiilor finanțatoare partenere, pentru finanțări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanțator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here