spot_img
AcasăEconomieRomânia – lider pe piața lucrărilor de construcții din UE, în decembrie


România – lider pe piața lucrărilor de construcții din UE, în decembrie

România a înregistrat în decembrie cel mai semnificativ avans al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În decembrie, lucrările de construcții au inregistrat o creștere de 0,6% in UE și au stagnat în zona euro. Cele mai mari creșteri ale lucrărilor de construcții s-au înregistrat în România (4,5%), Franța (4,2%) și Ungaria (3,9%), iar cele mai semnificative scăderi în Slovacia (minus 5,5%), Spania (minus 4,4%) și Bulgaria (minus 3%).

De asemenea, lucrările de construcții au urcat cu 0,5% în zona euro și cu 1,5% în Uniunea Europeană, în decembrie comparativ cu perioada similară din 2016.

Totodată, cel mai semnificativ avans lunar al lucrărilor de construcții s-a înregistrat în Ungaria (35%), Slovenia (21,2%) și Polonia (18,3%), cele mai importante scăderi fiind raportate în Spania (minus 13,4%) și Bulgaria (minus 4,1%). România a înregistrat în decembrie un avans anual de 10,6%, comparativ cu o scădere de 5,9% în noiembrie.


RELATED ARTICLES