spot_img
AcasăEconomieFondul Proprietatea vinde 2,6% din OMV Petrom


Fondul Proprietatea vinde 2,6% din OMV Petrom

 

Fondul Proprietatea (FP) a anunțat lansarea unei oferte de plasament privat accelerat pentru minimum 1,454 miliarde de acțiuni existente în OMV Petrom (SNP), respectiv 2,56% din companie.

”Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala Bucureşti, în calitate de administrator de investiţii al Fondului Proprietatea, anunţă demararea unei oferte de plasament privat accelerat adresată investitorilor instituţionali, tranzacţia plecând de la 1,454 miliarde acţiuni existente în OMV Petrom. Procesul de plasament va fi demarat imediat”, conform comunicatului FP.

Fondul Proprietatea rămâne cu o participație de 10% în OMV PEtrom dacă oferta se va încheia cu succes.

”Fondul a fost de acord cu o perioadă de restricţie de 120 zile de la data stabilirii preţului tranzacţiei, sub rezerva renunţării cu acordul părţilor care acţionează în calitate de Bookrunner şi cu respectarea anumitor excepţii uzuale”, mai informează FP.

Goldman Sachs International, Wood & Company Financial Services şi Banca Comercială Română acționează în calitate de joint bookrunners în cadrul tranzacţiei, de pe urma căreia OMV Petrom nu va încasa nicio sumă de bani, subliniază oficialii FP.RELATED ARTICLES